Naaktslakken bestrijden

Het lijkt wel alsof er steeds meer naaktslakken tevoorschijn komen… Je vindt ze tegenwoordig overal in de tuin terug. Hartstikke vervelend, want deze naaktslakken kunnen jouw planten opeten! Met al die halve bladeren ziet je tuin er al een stuk minder mooi uit. Heb je last van naaktslakken in de tuin of zelfs last van naaktslakken in huis? Met deze tips lees je precies hoe je naaktslakken bestrijden kunt. Wat te doen tegen naaktslakken?

Waar komen naaktslakken op af?

Slakken houden van bepaalde soorten planten in de moestuin of de reguliere tuin. Als je deze planten in de tuin hebt staan, dan is de kans groot dat er binnenkort slakken in de tuin komen, of al zijn! Wat eten slakken? Deze planten:

 • Afrikaantjes
 • Aardbei
 • Druiven
 • Zonnebloem
 • Courgette
 • Pompoen

Naaktslakken aardbeien

Waar komen naaktslakken vandaan?

De meeste naaktslakken komen tevoorschijn in het voorjaar. Slakken worden dan namelijk wakker uit hun winterslaap en ze zijn er helemaal klaar voor om zich vol te eten! Naaktslakken graven zich tijdens een winterslaap diep in de grond. Als zij hieruit komen, gaan zij direct op zoek naar eten. Dit zou zomaar eens in jouw tuin kunnen zijn! Als ze gegeten hebben na de winterslaap, gaan naaktslakken zich ook weer voortplanten. Parende naaktslakken planten zich voort door elkaar te bevruchten, dit ondanks dat zij tweeslachtig zijn.

Naaktslakken in huis bestrijden

Slakken in huis wil natuurlijk niemand, maar met deze tips kun je voorkomen dat de beestjes zich gaan vestigen in jouw huis! Een naaktslakken plaag kan iedereen overkomen. Je kunt er gelukkig genoeg aan doen om naaktslakken te weren uit je huis. Hoe komen naaktslakken in huis? Vrijwel altijd komen naaktslakken door kieren of scheuren in muren. Het liefste zitten de naaktslakken in een vochtige ruimte, zorg er daarom voor dat jouw kelder of kruipruimte zo droog mogelijk is. Je kunt gemakkelijk zien waar de naaktslakken in huis vandaan komen, volg de sporen van het slijm! Als je de plekken eenmaal hebt gevonden waar de naaktslakken in huis zich hebben gevestigd, kun je aan de slag met het bestrijden. Naaktslakken in huis bestrijden kun je op verschillende manieren doen, waaronder:

 • Stop zeewierbladen in de kieren waar de slakken vandaan komen. Vanwege het zout in de zeewierbladen zullen de slakken jouw huis overslaan. Dit is een beter manier dan het strooien met zout, dit vreet namelijk langzaam hun lichaam op en is een verschrikkelijke manier om te sterven als slak.
 • Leg een schoteltje met bier op de vloer. De slakken zullen ‘s nachts naar het bier trekken en je kunt de volgende morgen gemakkelijk het schoteltje verplaatsen met de dronken naaktslakken hierop.

Naaktslak

Naaktslakken in de tuin bestrijden

Wat te doen tegen naaktslakken in de tuin? Gelukkig zijn er veel antwoorden op deze vraag te geven. Veel mensen zullen je waarschijnlijk hebben aangeraden om naaktslakken te bestrijden met zout, maar zoals eerder vermeld is dit een verschrikkelijke manier om dood te gaan. Een middel tegen naaktslakken in de tuin kun je natuurlijk bij een tuincentrum in de buurt kopen, maar er zijn ook genoeg middelen in huis die kunnen helpen tegen naaktslakken.

 • Als eerste kun je proberen de naaktslakken uit de tuin te verwijderen door ze simpelweg te verplaatsen. Doe alle slakken die je gevonden hebt in een emmer en leeg deze op een andere plek.
 • Koffiedik helpt volgens velen ook tegen een eventuele slakkenplaag. Strooi het koffiedik tussen de planten die de planten opeten en dit zal ervoor zorgen dat de slakken deze planten overslaan.
 • Koper is één van de weinige vijanden van naaktslakken. Bij een tuincentrum in de buurt of via deze link kan je verschillende koperen ringen kopen, die je om de planten neerlegt. Naaktslakken krijgen een shock als zij in aanraking komen met koper.

Succes met het bestrijden van naaktslakken in huis of in de tuin. Met deze tips zijn wij er zeker van dat het jou lukt om deze vervelende beestjes te bestrijden.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.