Mieren bestrijden onder tegels

Mieren zijn beestjes die je liever niet in de tuin hebt. Als je mieren in de tuin hebt, is de kans groot dat deze zich gaan vestigen onder de tegels. Als dit het geval is, dan kunnen je tegels gaan verzakken! Het hele terras kan onbruikbaar worden en dit willen wij natuurlijk voorkomen, maar wat valt er te doen tegen mieren tussen tegels? Dat vertellen wij je in dit artikel.

 

Mieren tussen de tegels voorkomen

Bij ieder onkruid of beestje wat we niet in de tuin willen hebben geldt altijd dat het beter is om te voorkomen dan om te bestrijden. Maar hoe voorkom je dat mieren zich tussen je tegels gaan nestelen? Je kunt verschillende dingen ondernemen om te voorkomen dat die vervelende mieren in je tuin komen. Zo kun je verschillende planten waar mieren een hekel aan hebben plaatsen in de tuin. Ook is het belangrijk dat je rottend hout verwijderd uit de tuin. Mieren houden van zoet eten, dus als je vaak buiten eet dan moet je ervoor zorgen dat je tafel en tegels goed schoonmaakt om te voorkomen dat de mieren zich gaan nestelen.

Door planten te plaatsen in de tuin waar mieren een hekel aan hebben kun je er al snel voor zorgen dat mieren jouw tuin overslaan. Je kunt deze planten op een tactische manier plaatsen zodat mieren geen nest gaan maken in je tuin. De planten waar je uit kunt kiezen zijn:

  • Lavendel
  • Afrikaantjes
  • Rozemarijn
  • Kruizemunt

Mieren bestrijden onder of tussen tegels

Als het al te laat is om de mieren te voorkomen in de tuin, dan zul je toch echt wat aan de mieren moeten doen. Het is tijd om de mieren tussen of onder tegels te gaan bestrijden. Mieren onder tegels bestrijden kan een lastige klus zijn, omdat de mieren zich vrij diep kunnen gaan nestelen. Mieren op het terras kunnen zich onder de vloer of tussen de tegels vestigen. Om mieren onder de vloer en mieren tussen tegels te bestrijden kun je verschillende dingen ondernemen. Wat kun je precies doen tegen mieren onder het terras? Je kunt ervoor kiezen om mieren met gif te bestrijden of je kunt mieren onder tegels bestrijden op een natuurlijke manier.Mieren tussen tegels

Mieren onder terras met gif bestrijden

Mieren tussen tegels kun je gemakkelijk met gif bestrijden. Wel moet je bedenken of je dit het echt waard vindt, omdat het niet de meest diervriendelijke manier is. Je kunt kiezen uit gifspray, mierenpoeder of mierenlokdozen. Al deze spullen zijn te koop bij een tuincentrum of speciaalzaak in de buurt. Voordat je aan de slag gaat met gif, kun je ook eerst proberen om mieren tussen tegels te bestrijden op een natuurlijke manier.

Mieren bestrijden op een natuurlijke manier

Mieren verjagen op een natuurlijke manier kost iets meer tijd en energie dan mieren uitroeien met gif, maar het is veel beter voor de mieren zelf. Overlast van mieren is hartstikke vervelend, maar je kunt hier gelukkig wat aan doen op de juiste manier. Je kunt gebruik maken van schoonmaakazijn of witte peper poeder. Als de mieren zich hebben gevestigd tussen de tegels, dan kun je het op een nog gemakkelijkere manier doen. Vul een bloempot met aarde en zet deze over het nest neer. Binnen 10 tot 14 dagen hebben de mieren het nest hierheen verplaatst en kun je de pot met nest en al verplaatsen.

Heb je nog meer tips over mieren bestrijden onder tegels? Laat het ons weten! Ook zijn wij benieuwd of het jou is gelukt om mieren onder de tegels te voorkomen of zelfs te bestrijden met onze tips. Succes!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.