Maden in container

Van maden heeft liever niemand last. Het zijn vieze beestjes die houden van warm en broeierig weer en dan ook vooral in de zomer in de container gaan nestelen. Hier zit het vol met eten en kunnen zij ongestoord hun gang gaan. In dit artikel lees je precies hoe maden in container voorkomen kunt en natuurlijk hoe je maden in container bestrijden kunt!

 

Maden in kliko

Maden in de kliko zijn hartstikke vervelend. Maden zijn om precies te zijn de larven van vliegen. Vliegen leggen eitjes op warme en broeierige plekken zoals de kliko, gft bak of container. In de tuin zullen deze eitjes dan uitkomen en de larven hun levenscyclus begint. De maden vinden het fijn in de kliko, omdat ze zich helemaal vol kunnen eten totdat de larf in een pop verandert. Omdat de maden zich helemaal vol moeten eten, zullen de vliegen de eitjes vaak leggen in deze containers of groentebakken. Als de larf uit de pop komt, dan is het een vlieg geworden.

Maden in container voorkomen

Wat kun je doen tegen maden in de container? Voordat wij deze vraag gaan beantwoorden, is het belangrijk om te weten hoe je maden in de container voorkomen kunt. Zoals bij ieder ongedierte geldt: voorkomen is vele mate beter dan bestrijden. Als de maden zich eenmaal in je container of vuilnisbak hebben gevestigd, kost het redelijk wat moeite om deze er weer uit te krijgen. Je kunt verschillende dingen doen om maden in de groene container te voorkomen. Hoe voorkom je maden in de groene container precies?

  • Zorg dat je de container of kliko op een plek in de tuin neerzet waar niet al te veel zon is. Zo kun je voorkomen dat de maden een plekje vinden waar het warm en broeierig is.
  • Vlees goed verpakken voordat je het in de container gooit. Vliegen leggen graag eitjes in vlees en zullen dit ook zeker doen in jouw container. Verpak het vlees in oud papier en voorkom dat de vliegen in jouw container gaan nestelen.
  • Maden in container voorkomen kun je ook doen door de deksel van de container of gft bak regelmatig open te zetten. Dit is misschien niet de ideale oplossing, maar maden kunnen niet goed tegen licht en zullen dus een ander plekje gaan zoeken.

Maden kliko

Maden in gft bak bestrijden

Hoe krijg je maden weg? En waar kunnen maden niet tegen? Het zijn vragen die vaak worden gesteld omdat veel huishoudens last hebben van maden in de container of maden in gft bak. Maden in groene bak bestrijden kan nog een lastige klus worden, maar met deze tips gaat het vast en zeker lukken om maden in kliko te doden en te verwijderen.

Wat te doen tegen maden in de kliko?

Maden bestrijden in een volle container doe je als volgt:

  • De makkelijkste manier om maden in container te bestrijden is om kokend heet water over de maden heen te gieten. Is de container vol? Dan kun je beter wachten tot deze geleegd is, omdat deze manier anders niet effectief genoeg is om de maden te doden. Om tot een goed resultaat te komen kun je het best een paar keer herhalen met een volle waterkoker.
  • Is het niet gelukt om de maden te verdelgen met kokend water? Dan kun je het ook proberen met zout. Maden smelten van zout en dit is dus een effectieve manier om maden te bestrijden in de container. Ook hier geldt: als de container vol is, kun je beter wachten tot deze is geleegd.
  • Als deze manieren met huismiddelen niet zijn gelukt, dan kun je best overstappen naar chemische bestrijding. Je koopt chemische bestrijdingsmiddelen voor maden zoals vliegenspray bij een tuincentrum of speciaalzaak in de buurt, of online.

Met deze tips moet het haast wel gelukt zijn om maden in de container te voorkomen en desnoods te bestrijden. Je kunt de verschillende manieren om maden te bestrijden ook combineren, wellicht krijg je dan een beter resultaat. Succes met de maden in container voorkomen of bestrijden!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.