Maden bestrijden binnen

Heb je last van maden in huis? Er is bijna niets vervelender, want deze beestjes gaan niet zo snel meer weg. Waar komen maden eigenlijk vandaan? En hoe kom je van maden af? In dit artikel zul je erachter komen hoe je maden bestrijden kunt en wat nou precies de oorzaak is dat deze vervelende beestjes in jouw huis zijn gekomen.

 

Hoe ontstaan maden in huis?

Zoals bij elk ongedierte in huis geldt: voorkomen is beter dan bestrijden. Hoe voorkom je nou dat maden zich vestigen bij jou in huis? Maden zijn de larven van vliegen en worden dus gebaard door vliegen. Soms worden de maden levend gebaard, maar ze kunnen ook uit een ei komen. Maden in huis zijn hartstikke vervelend, maar hoe voorkom je maden? Maden zelf komen het huis meestal niet binnen, maar vliegen wel. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je geen vliegen in huis hebt. Vliegen worden aangetrokken door eten en kun je voorkomen door speciale insectennetten voor ramen en deuren te doen. Maden binnenshuis, de oorzaak is meestal dat er vliegen in huis zijn.

Tips om maden in huis te voorkomen

Maden verdelgen of maden doden is natuurlijk niet fijn, voorkom dus dat deze beestjes je huis binnendringen! Met deze tips voorkom je (voor zover dit kan) dat maden zich in je huis vestigen:

  • Gooi vlees dat over de datum is weg.
  • Zorg ervoor dat je vuilnisbak goed afgesloten is.
  • Maak de vuilnisbak regelmatig schoon.
  • Zorg ervoor dat er insectennetten voor de ramen en deuren bevestigd zijn.

Wat te doen tegen maden?

Heb je alles gedaan om maden in huis te voorkomen, maar zijn ze toch je huis binnen gedrongen? Dan kun je het beste maar zo snel mogelijk beginnen met maden bestrijden. Ten eerste zul je ervoor moeten zorgen dat je erachter komt waar de maden in huis vandaan komen. Zitten er maden in de keuken? Dan worden ze waarschijnlijk aangetrokken door al het eten, hetzelfde geldt voor maden in de prullenbak. Je kunt verschillende dingen ondernemen om maden te verdelgen:

Maden vuinis

Mottenballen tegen maden zijn hartstikke handig, omdat de mottenballen vliegen tegengaan! En aangezien vliegen de oorzaak zijn van maden in huis, kun je zo gemakkelijk maden bestrijden. Er bestaan genoeg chemische middelen om maden te bestrijden in huis, dit koop je bij een tuincentrum of een speciaalzaak in de buurt. Zorg er wel voor dat je met deze chemische bestrijdingsmiddelen geen andere dieren of objecten in huis beschadigd. Je kunt maden doden door koken water over hen heen te gooien of door een mengsel wat water en azijn te sproeien.

Maden bestrijden in huis

Maden kunnen vaker terugkomen of moeilijk te doden zijn. Zorg er dus voor dat je de eerder genoemde methodes vaker herhaald om er zeker van te zijn dat de maden niet meer terugkomen. Maden bestrijden is een proces wat langer kan duren omdat je de maden bestrijdt en niet de vliegen. Om er zeker van te zijn dat je als je eenmaal de maden hebt gedood ook geen nieuwe maden krijgt, zul je ook de vliegen aan moeten pakken. Dit doe je door alle deuren en ramen zoals eerder vermeld te voorzien van insectenhorren. Zo zorg je ervoor dat de vliegen niet meer jouw huis kunnen binnendringen om maden te baren!

Heb jij een manier om maden te bestrijden in huis? Laat het ons weten. Wij zijn benieuwd of het jou is gelukt om deze vervelende maden te verdelgen en hoe je dit precies hebt aangepakt.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.