Leuke kerstversiering voor binnen!

Het versieren van jouw huis voor de kerstdagen is natuurlijk een groot feest. Veel mensen vinden het leuk om te doen en doen dan ook hard hun best om hun huis het allermooist te maken. Ben jij benieuwd naar de mooiste kerstversiering en kerstverlichting van 2021? Weet jij al wanneer jij jouw kerstversiering moet gaan ophangen, en hoe je dat moet doen? Dat lees je allemaal hier! Bekijk snel onze vrolijke ideeën voor kerstversiering binnen, waarmee jij verzekerd bent van de meest originele kerstversiering voor jouw huis.

Wanneer moet je kerstversiering ophangen?

Veel tuincentra beginnen al erg vroeg in het jaar met het aanbieden van kerstversiering. Sommige tuincentra beginnen al in september! Het voordeel van zo vroeg bij jouw nieuwe kerstversiering zijn is natuurlijk dat je veel keus hebt en vaak voor goede prijzen mooie producten kan kopen. De meeste mensen beginnen met het versieren van hun huis voor de kerstdagen halverwege november, meestal te beginnen met een mooie kerstboom! Naast het versieren van de kerstboom is het ook leuk de rest van jouw woning mooi te versieren. Zo kun je mooie kerstslingers en guirlandes langs het plafond hangen, een leuke kerstkrans aan de voordeur bevestigen of gebruik maken van een mooi lichtsnoer binnen. Vergeet de kerstboom natuurlijk niet, door die te versieren met bijpassen de kerstboomversiering.

Hoe moet je kerstversiering ophangen?

Kerstversiering ophangen is niet moeilijk en kun je gemakkelijk zelf doen. Toch is het alvorens te beginnen handig om op de hoogte te zijn van de handigste manieren om jouw kerstdecoratie binnen te bevestigen. Hoe hang je bijvoorbeeld kerstverlichting aan de muur? Als je graag iets aan de muur ophangt heb je meestal kleine spijkertjes en geschikt handgereedschap, zoals een hamer nodig. Sla de spijkertjes in de muur en buig ze licht naar boven. Zo bieden ze meer steun aan de kerstdecoratie die je erop wilt hangen. Sla een aantal spijkertjes naast elkaar op gelijke afstand van elkaar om een guirlande, lichtsnoer of kerstslinger langs de muur te kunnen hangen. Voor een kerstkrans heb je natuurlijk maar één spijkertje nodig.

Kerstverlichting en lichtsnoeren

Kerstverlichting bestaat natuurlijk in alle soorten en maten. Één van de populairste soorten kerstversiering is kerstverlichting, waaronder bijvoorbeeld lichtsnoeren. Dit zijn lange draden met vele lampjes eraan bevestigd. Langs een plafond, meubel of in de kerstboom komen lichtsnoeren vaak het best tot hun recht. Welk lichtsnoer is geschikt voor jou? Kies bijvoorbeeld voor Philips Hue led kerstverlichting. Lichtsnoeren van Philips Hue zijn van goede kwaliteit en gaan dus lang mee. Goed voor elke winter kerstplezier! Kies voor de juiste kerstboomverlichting, door voor een lang genoeg lichtsnoer te kiezen.

Leuke ideeën voor kerstversiering binnen

Natuurlijk is het mogelijk om jouw kerstversiering bij een winkel te kopen, maar het is minstens net zo leuk om zelf jouw eigen kerstversiering te maken! Daarom hier de leukste en origineelste ideeën voor kerstversiering binnen.

  • Versier zelf oude kerstballen! Dit kun je natuurlijk op eindeloos veel manieren doen. Geef de kerstballen bijvoorbeeld een nieuw kleurtje, versier ze met glitter of bedek ze met bijzondere materialen. Een echte creatieveling met veel tijd kan een kerstbal bijvoorbeeld bedekken met eikeldopjes!
  • Dennenappels zien er prachtig uit en liggen in menig park en bos gewoon voor het oprapen. Maak er gebruik van! Schilder een dennenappel bijvoorbeeld groen en voilà, je hebt een schattig minikerstboompje! Hang er anders lusjes aan zodat ze opgehangen kunnen worden in de kerstboom, of rijg ze aan elkaar en maak een leuke slinger.

Boomstammetjes, takken en ander hout zijn voor de doe-het-zelver het perfecte canvas. Pak bijvoorbeeld een figuurzaag en snij mooie figuurtjes uit stukken boomschors, of maak schattige sneeuwpopjes en kerstmannetjes van stukken tak.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.