De voordelen van een hardhouten schutting

Als je op zoek gaat naar een schutting, merk je al snel dat er een gigantisch aanbod is. Je kunt schuttingen krijgen in verschillende materialen. In de meeste gevallen wordt er echter gekozen voor hardhout. Dat is natuurlijk niet gek, als we kijken naar de voordelen van deze schutting. Ga jij een schutting kopen? Dan is het verstandig om te kijken naar een hardhout schutting. In dit blogbericht willen we je graag meer vertellen over de voordelen  die een hardhouten schutting met zich mee brengt.

Enorm veel mogelijkheden

Een van de voordelen van een hardhout schutting is dat het enorm veel mogelijkheden met zich mee brengt. Er zijn voor de schutting verschillende kleuren te kiezen. Daarnaast kun je de schutting ook altijd in de kleur schilderen die je zelf graag wilt. Weet je ook al wat voor patroon je zou willen voor de schutting? Je kunt ervoor kiezen om een hardhout schutting met horizontale planken te nemen, maar je kunt ook voor verticale planken gaan. Doordat je zelf de schutting gaat maken, kun je ook helemaal zelf beslissen welk patroon je kiest!

Ga voor een zeer lange levensduur

Als je voor een hardhout schutting kiest, weet je zeker dat de schutting jarenlang mee gaat. Het hout is er namelijk op gericht om buiten te staan. De schutting gaat niet snel kapot en zal enorm lang mee gaan. Uiteraard is het wel verstandig om het hout te behandelen met een beits. Dit zorgt ervoor dat vocht niet in het hout trekt en de kans op houtrot vele malen kleiner is.

Wil jij een schutting kopen? Kijk dan eens op Gadero.nl. Dit is de specialist als het gaat om houten schuttingen!

https://www.youtube.com/watch?v=cFIEbIAEwLA

 

Gemakkelijk onderhoud plegen

Een hardhout schutting heeft niet veel onderhoud nodig. Wanneer je hem met een beits behandeld hebt, hoef je dit niet nog een keer te doen. Hierdoor is het onderhouden van de schutting erg gemakkelijk. Het is enkel aan te raden om enkele keren per jaar de schutting schoon te maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een hogedrukspuit te gebruiken. Al het vuil op de schutting spuit je er dan gemakkelijk af. Heb je de schutting geschilderd? Dan is het niet aan te raden om een hogedrukspuit te gebruiken, aangezien je dan de verf van de planken af kunt spuiten. Dit wil je natuurlijk voorkomen!

Combineer het hout met andere materialen

Als je kiest voor hout, krijg je al snel een landelijke uitstraling. Om de tuin te verbeteren, kun je er voor kiezen om meer hout te gebruiken. Ga bijvoorbeeld voor leuke houten tuinmeubelen om je tuin een mooi geheel te maken. Je kunt er vervolgens voor kiezen om de meubels en de schutting in dezelfde kleur te schilderen om een mooie combinatie te maken!

De schutting decoreren

Heb je gekozen voor een houten schutting? Dan kun je deze erg leuk decoreren. Het schilderen is namelijk niet het enige dat je kunt doen. Doordat hout zo gemakkelijk te bewerken is, kun je er ook verschillende andere dingen mee doen. Kies er bijvoorbeeld voor om een vogelhuisje aan de schutting vast te maken. Dit is erg leuk voor de vogeltjes in de tuin. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook een schilderij of plantenbak aan de schutting bevestigen. Zo verander je de schutting van een neutraal aanzicht naar een ware eye-catcher voor de tuin!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.