Leuke alternatieven voor de schutting van je tuin

Nu de zomer er weer aankomt is het weer tijd om lekker in de tuin te zitten, te relaxen en te zonnen. Als je dan ligt te zonnen in de achtertuin is het natuurlijk fijn als je voldoende privacy hebt. Veruit de meeste huizen hebben een reguliere schutting als afkadering van de tuin. Hierdoor kun je lekker in de tuin liggen, zonder dat je bekeken hoeft te voelen. Het nadeel van schuttingen is dat ze veelal wat grauw zijn, wat niet bijdraagt aan het zomerse gevoel. Daarom zetten wij een aantal leuke alternatieven voor een schutting op een rijtje!

Kies voor een haag in plaats van een schutting

Een schutting is erg handig voor het afkaderen van je tuin en om privacy te creëren. Helaas hebben veel schuttingen niet het zomerse gevoel, en zijn ze veelal wat sober. Een groener alternatief is de keuze voor een haag. Door middel van een haag hou je voldoende privacy in je tuin, zonder aan beplanting in te boeten. Een extra voordeel van een haag ten opzichte van een schutting is dat een schutting met de jaren vaak achteruit loopt in kwaliteit, terwijl hagen alleen maar verder groeien. Er zijn enorm veel verschillende soorten hagen, dus er is voor ieder wat wils. 

Beukenhaag

Privacy en prachtige herfstkleuren

Als je op zoek bent naar een kleurrijke manier om je privacy in de tuin te bewaken is een beukenhaag een goede keuze. Deze haag heeft in de zomer een dichtbegroeid groen blad, maar tovert in de herfst schitterende kleuren naar boven. Op deze manier heb je niet alleen privacy, maar ook door het hele jaar heen een mooie haag, mét mooie herfstkleuren in het najaar. Een bijkomend voordeel van de beukenhaag is dat hij erg weinig onderhoud vereist. Dit is dus ook als je geen groene vingers hebt een interessante optie. 

Levensloopbestendige en duurzame hagen

Als je je schutting vervangt door een haag is het natuurlijk fijn als je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Een type haag waarbij dit bijna gegarandeerd is, is een taxus. De taxus maakt deel uit van de coniferen familie en laat zich typeren door zijn duurzaamheid. Deze haag gaat enorm lang mee en is zeer makkelijk in onderhoud. Zo is de taxus eenvoudig te snoeien, ook voor mensen die al een jaartje ouder zijn. Na het snoeien geeft de haag weer nieuwe uitlopers, waardoor je een leven lang een alternatief voor een schutting hebt. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.