Leg een perfect gazon aan met graszoden

Een tuin met gras is erg populair en dat is niet zonder reden: het staat prachtig en biedt de mogelijkheid om optimaal van de tuin te kunnen genieten. In de zomer bijvoorbeeld, kun je heerlijk zonnen in het gras terwijl je een boek leest. Daarnaast is de aanwezigheid van een gazon goed voor de natuur en de biodiversiteit. Het aanleggen van een gazon met behulp van graszoden is relatief makkelijk. Je kunt het natuurlijk laten doen, mocht je écht geen groene vingers hebben, maar je kunt het hoogstwaarschijnlijk gewoon zelf nadat je de benodigdheden hebt aangeschaft bij gazonplus.nl. Er zijn echter een aantal zaken om rekening mee te houden bij het leggen van graszoden. Daarover lees je hier meer.

Analyseer de bodem

De eerste stap in het aanleggen van jouw gazon is het bepalen van het soort grond. Bij een rijke bodem kunnen de grassen namelijk makkelijker voedingsstoffen opnemen, waardoor het gras beter en sneller zal groeien. Daarnaast heeft elke grondsoort zijn eigenschappen en is het van belang om het juiste soort meststoffen toe te voegen. Dankzij het brede graszoden aanbod is er altijd wel een soort gras te vinden dat past bij de grondsoort van jouw tuin. Nadat je bekend bent met het type bodem, is het tijd om de bodem om te spitten. Dit kan met behulp van een tuinfrees, maar ook gewoon met handgereedschap. De bodem moet omgespit worden met een diepte van minimaal dertig centimeter. Daarbij moeten eventuele wortels en andere bodem resten direct verwijderd worden, zodat de wortels van de graszoden goed kunnen aanhechten.

Het leggen van de graszoden

Nadat je de bodem omgespit en geëgaliseerd hebt, is het tijd om de graszoden aan te leggen. Let er hierbij wel op dat je de bodem eerst minimaal twee dagen hebt laten inklinken. Vervolgens kun je de graszoden gaan leggen. Dit kan alleen op een droge tot licht vochtige bodem. Zorg er daarnaast voor dat de graszoden dicht tegen elkaar aan komen te liggen voor het beste resultaat. Vervolgens kun je ze zo uitrollen, als een soort tapijt. Daarna is het tijd om het gazon aan te drukken met behulp van een wals. De laatste stap is het regelmatig water geven van het gazon, zodat de planten goed kunnen groeien. Daarna is jouw gazon klaar: het enige wat je nu nog te doen staat is het regelmatig maaien van het gras. Zo heb je in slechts een paar dagen tijd een perfect gazon gecreëerd.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.