Intrekken in je nieuwe huis: zo maak je het meteen helemaal eigen

Een nieuwe woning is een mooie stap. Je zult meerdere dingen moeten doen. Je moet huizen bezichtigen en met een hypotheekadviseur gaan praten, vervolgens kun je bijvoorbeeld een Triodos hypotheek afsluiten om de woning te kunnen bekostigen. Als alles helemaal rond is kun je intrekken in je nieuwe woning. Je wilt natuurlijk dat het huis goed bij je past en helemaal eigen is. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen. We geven je een paar tips!

Nieuw huis

Meubels

De meubels zijn een belangrijk onderdeel van je nieuwe huis. Je zult dus goed moeten nadenken over de stijl en de soort meubels die je in je huis wilt hebben. Als de koop van je huis al rond is maar je nog niet bent ingetrokken kun je wel alvast gaan zoeken. Meet alvast de afmetingen op van je nieuwe woning zodat je weet hoe groot je meubels kunnen zijn. Goede en leuke meubels uitzoeken kan best een klus zijn waar veel tijd in gaat zitten. Daarnaast moet je ook rekening houden met levertijden van de verschillende meubels. Dit kan soms wel oplopen tot 10 weken. Wanneer je de meubels te laat bestelt dan kom je in een lege woning te zitten.

Accessoires

Hoewel accessoires niet zo belangrijk zijn, is het wel fijn als je je woning meteen ‘eigen’ kunt maken. Leuke accessoires maken je woning af. Hierin kun je natuurlijk variëren, er zijn heel veel opties. Mooie bloemen, bijpassende kussens, of een mooi kleed, er zijn veel opties. Zorg ervoor dat alles goed bij elkaar past en maak er iets leuks van! Ook foto’s kunnen al wonderen doen voor de inrichting van je huis.

Nieuwe woning

Abonnementen

Om het jezelf comfortabel te maken in je nieuwe woning is het natuurlijk fijn wanneer al je abonnementen ook in je nieuwe woning werken. Denk aan energie, televisie, internet en bellen. Je kunt ervoor kiezen om deze abonnementen over te sluiten naar je nieuwe woning, of je kunt je huidige abonnementen vergelijken met degene die nu beschikbaar zijn. Wellicht kun je hier zelfs nog wel wat geld op besparen. Het is dus fijn om voor de verhuizing dit al geregeld te hebben zodat je direct gebruik kunt maken van deze diensten.

Verbind je tuin met je woonkamer

Een trend die we steeds vaker zien is het verbinden van de woonkamer met de tuin. Door gebruik te maken van een schuifpui of mooie openslaande deuren kun je deze met elkaar verbinden. Daarnaast is een mooie veranda ook een populaire keuze om de woning iets te verlengen. Zo kun je in de winter toch genieten van je tuin, mits je gebruik maakt van terrasverwarming natuurlijk.

Tot slot is het handig om voor het verhuizen de woning en de tuin helemaal op te ruimen en schoon te maken, want hierdoor maak je de woning pas echt eigen!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.