Kunstgras: maak van uw tuin een levensbestendige tuin!

Een mooi huis, met een prachtige kleurrijke tuin… Dat is toch precies waar we allemaal van dromen. Alleen zijn mooie tuinen niet altijd even makkelijk te gebruiken en te onderhouden in de praktijk. Wij vinden dat je van een tuin moet kunnen genieten, zonder je de hele tijd zorgen te moeten maken. Daarom zullen we het in dit artikel hebben over een levensbestendige tuin. We zullen je vertellen waarom kunstgras een grote toevoeging kan zijn voor jou en voor je gezin.

Wat is kunstgras?

De meeste mensen zijn ooit wel al eens in aanraking gekomen met kunstgras. Kunstgras is een term die wordt gebruikt om niet natuurlijk gras te benoemen. Op zich klinkt dat misschien heel stom, maar sommigen durven graszoden ook wel eens te verwarren met kunstgras. Maar graszoden bestaan wel degelijk uit natuurlijke materialen en het valt eigenlijk niet te onderscheiden van echt gras.

Kunstgras daarentegen is altijd gemaakt van materialen die door de mens zijn ontworpen. Er zitten verschillende chemische verbindingen in, waardoor er bepaalde stevige plastics worden gevormd. Vroeger vonden de meesten onder ons kunstgras niet zo mooi. De reden was eenvoudig: je kon van ver af aan al zien dat het om onnatuurlijk gras ging. Vandaag de dag is dat gelukkig anders. Je hebt zoveel keuze in kunstgras, dat het gaat van helemaal onrealistisch, naar bijna niet meer te onderscheiden van echt gras.

Hoe specialer het kunstgras oogt, des te duurder het natuurlijk wordt. Toch is kunstgras nog steeds een heel goedkope manier om je tuin voor lange tijd mooi te houden, maar daarover kom je zometeen meer te weten.

Kunstgras

Waarom geen natuurlijk gras?

Een tuin dient om in te leven, niet alleen om in te werken. Velen onder ons zitten bijna nooit in hun tuin, omdat ze opkijken tegen al het werk rondom hen. Het gras moet worden gemaaid, er moet kalk gestrooidHet gazon heeft gedurende het hele jaar aandacht nodig, zeker als je het groen en vrij van onkruid wil houden. Het gazon gezond houden gaat waarschijnlijk verder dan je denkt. Het maaien, bemesten en sproeien is namelijk niet alles wat je moet doen. worden en het onkruid moet worden gewied. Hoe kan je nou rustig genieten van een lekker drankje als het gras twee meter hoog staat? (Bij wijze van spreken natuurlijk)

Daarnaast is er ook nog eens het probleem van een te schaduwrijke tuin, of een tuin die net teveel in de zon ligt. Natuurlijk gras groeit het best als het veel water krijgt, als het tegelijkertijd warm is, en de zon er niet recht op schijnt. Helaas zijn dat veel factoren die we in Nederland maar zelden meemaken. In de winter en in de herfst is het vaak heel koud, en is het veel te nat. Terwijl het in de zomer net veel te warm en tegelijk veel te droog is. Een mooie groene tuin is bijgevolg heel moeilijk te verkrijgen en als het je al lukt, dan is het nog steeds lastig om het zo te houden.

Tot slot zijn er nog de kinderen en jouw huisdieren. Een levensbestendige tuin moet namelijk ook gebruikt worden door de kleinsten onder ons. Geef nou eerlijk toe: als jij klein was, dan speelde je toch ook graag buiten. Heel veel kinderen dromen nu van een schommel met een glijbaan, of zelfs van een trampoline. Alleen zijn zulke speeltoestellen vaak dodelijk voor het stuk gras waar ze op staan. Hetzelfde geldt voor honden die niets liever doen dan putten maken in de tuin.

Op naar een betere toekomst

Heel veel negatieve kanten dus van gewoon gras, maar bestaat er dan ook een oplossing? Vast en zeker! kunstgras is de perfecte oplossing tegen al deze problemen.

Ten eerste hoef je kunstgras natuurlijk nooit meer te onderhouden. Het kan niet groeien, dus maaien is overbodig. Daarbovenop komt ook nog eens het feit dat er geen onkruid of mos tussen kan groeien. Volgende keer kan je dus lekker genieten van je drankje in de tuin.

Bovendien heeft kunstgras geen licht nodig om mooi te blijven qua kleur. Daarbovenop komt ook nog eens dat het niet zal gaan verkleuren als de zon er teveel op schijnt. Kwalitatieve kunstgrassen zijn namelijk helemaal UV bestendig.

Tot slot is kunstgras ook ideaal voor iedereen die speeltuigen wil neerzetten in de tuin. Uiteraard zullen de kleine “grassprietjes” ook wel tijdelijk vervormd raken door het gewicht van het speeltuig dat erop staat, maar uiteindelijk kunnen ze wel nog steeds hun initiële vorm weer aannemen. Bovendien blijft het ook nog mooi groen. En je hond, die kan zijn putjes niet meer thuis maken. Bij de buren dan maar eens proberen…

Conclusie 

Wie op zoek is naar een levensbestendige tuin, die kan volgens ons maar beter voor kunstgras kiezen. Het heeft zoveel voordelen tegenover natuurlijk gras en het ziet er bovendien ook nog eens prachtig uit!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.