Voordelen van een kunstgras gazon

De lente is aangebroken met hopelijk mooie en zonnige dagen in het vooruitzicht. Ga jij ook in de tuin genieten van de eerste zonnestralen? Of kom je al snel tot de ontdekking dat je tuin een beroep doet op je groene vingers? Niet iedereen heeft groene vingers. Een gazon van kunstgras is dan wellicht dé oplossing. Wil je kunstgras kopen, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Onderstaande voordelen trekken je vast over de streep.

1. Onderhoudsvriendelijk

Het allergrootste voordeel van een kunstgras gazon is misschien wel het comfort. Kunstgras ligt er namelijk het hele jaar door onberispelijk bij. Het groene tapijt is nagenoeg onderhoudsvrij. Het groene gazon zo nu en dan opborstelen volstaat. Kind kan de was doen, zou je zeggen. En dat is eigenlijk ook wel zo. Immers, je hoeft geen uren gebukt te zitten om het onkruid tussen de grassprieten te verwijderen. Ook de grasmaaier hoeft niet meer uit het tuinhuisje tevoorschijn gehaald te worden. Kunstgras sproeien? Ook niet aan de orde. Kortom, gewoon lekker in je tuinstoel plaatsnemen en gaan genieten van het uitzicht!

2. Duurzame keuze

Kunstgras kopen is een duurzame keuze, mits je voor kwaliteit kiest. Dat spreekt natuurlijk voor zich. Een duurzame kunstgrasmat van hoge kwaliteit gaat jarenlang mee en is kleurvast. Dit betekent dat zonnestralen, regen en sneeuw géén invloed hebben op de kleur van het gras. En ook de conditie van het veld hoeft hier niet onder te lijden. Kinderen kunnen dus het gehele jaar door ravotten in de tuin. Dat is ook wel terug te zien in de kunstgras opmars in tuinlandschappen.

3. Natuurgetrouwer uiterlijk

We kunnen niet onder stoelen of banken steken dat kunstgras prijziger is in aanschaf dan een pak graszaad. Maar het duurt daarentegen een stuk minder lang voordat je een groene mat hebt. Kunstgrasmatten kunnen binnen een dag gelegd worden. Daarbij staat de ontwikkeling op het gebied van kunstgrasvelden niet stil. Integendeel, kunstgras heeft de laatste jaren een steeds natuurgetrouwer uiterlijk gekregen! Zo bestaat er zelfs kunstgras met ‘ingebouwde moslaag’.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.