Kies voor royaal: royale bankstellen

Een bankstel is een losse bank met fauteuils. Een compacte vorm vormt eigenlijk de hoekbank. Twee tweezitters aan elkaar gemonteerd. Een loungebank daarentegen is geen hoekbank, maar zitplekken worden verlengd met een poef.

Groot of groter

Een hoekbank is een groot meubel en neemt dus meer ruimte in dan een normale twee- of driezitsbank. Afhankelijk van het aantal zitplekken is de hoekbank plaatsbaar tegen de muren in een hoek. Voor een grote ruimte is het midden, los in de ruimte een ideale plek. De hoekbank creëert zo meerdere ruimten in de kamer. De grootte is bij bepaalde meubelmerken zelf samen te stellen doordat zitelementen aan elkaar gekoppeld worden.

Longchair en otteman

Zitelementen worden ook wel chaise longue of longchair genoemd of dormeuse of otteman. De longchair is eigenlijk de combinatie van een stoel en een ligbed. Bij een hoekbank is dit in feite het liggedeelte en is geen zitplaats omdat een rugleuning ontbreekt. Bij een otteman is er wel sprake van een rugleuning. Het is dan zowel een zit als ligplek. Een poefgedeelte wordt meestal als onderdeel gebruikt.

Royale bank

Comfort

Een comfortabele hoekbank is royaal in elke zithouding, maar er zijn verschillen. Is de bank bedoeld als een actieve zitbank? Kies dan de banken met een kort zitgedeelte. Een relaxbank heeft een dieper zitvlak.  Wil je de bank als longchair gebruiken dan dient één lengte minimaal twee meter te zijn. Comfort wordt ook bepaald door het materiaal. Stof en leer bieden dit afhankelijk van jouw voorkeur. In stof en leer zijn diverse mogelijkheden en verschillende kwaliteiten. De kwaliteit van de bekleding bepalen met name de prijs van de hoekbank.

Outdoor

Het loungegevoel kun je ook buiten bereiken met een hoekbank. Het comfort van binnen naar buiten brengen. Bij buitenmeubels is het belangrijk om voor het juiste materiaal te kiezen. Het materiaal dient bestand te zijn tegen weersinvloeden. Teak, wicker of RVS en aluminium zijn goede en duurzame materiaalsoorten.

Stoffen zijn helemaal terug zoals velours. Ook ribcord in zowel smalle als in een brede rib is een ideale stof voor de loungebank. Een bank is een belangrijk meubelstuk in de woonkamer. Het is beeldbepalend omdat het een groot object is.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.