Daarom kiezen voor een vloerkleed

Vind je je woonkamer een beetje saai? Twijfel je over een nieuw likje verf op de muren, overweeg je misschien wel fotobehang te plaatsen of wil je alle meubels vervangen in huis? Kijk dan eerst goed om je heen! De kracht van een vloerkleed mag niet onderschat worden. Vloerkleden toepassen in jouw interieur kent namelijk ontzettend veel voordelen, zowel praktisch als visueel. In dit artikel hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet. Lees je verder?

Praktische voordelen

Een vloerkleed toepassen in jouw interieur verbetert de akoestiek, omdat een deel van het geluid wordt geabsorbeerd. Een hoogpolig kleed scoort het best op het gebied van geluidsdemping. Daarbij zijn er zelfs vloerkleden op de markt die warmte isoleren.

Visuele effecten

We hebben het nog niet gehad over de visuele effecten van een mooi vloerkleed of tapijt. Als je een vloerkleed in de juiste afmeting, kleur en vorm kiest, kun je namelijk een ruimtelijk effect creëren. Een hoogpolig kleed brengt extra warmte en sfeer in het interieur, terwijl een rond kleed de ruimte optisch een stukje groter kan laten lijken. Wil je een ruimte afbakenen in huis, zoals bijvoorbeeld de zithoek? Ook dan biedt een vloerkleed uitkomst! Het kleed zorgt voor een rustiger beeld, de zithoek vormt een eenheid en nodigt ook direct uit om gezellig samen te komen.

Van saaie vloer naar eyecatcher

Floorpassion hebben de handen ineen geslagen met Fred van Leer voor een unieke collectie vloerkleden. De collectie bestaat uit een exotische mix van dierlijke prints met een vleugje Fred. Als je dus dol bent op een Fred van Leer tapijt met panterprint, zebraprint of stoer azteken dessin, en wel een statement in huis durft te maken, kan deze shop vastgezet worden in jouw favorieten! De vloerkleden hebben trouwens een beperkte oplage, dus wees er snel bij. Wil je de ruimte liever een rustigere en zachtere sfeer geven? Dan kun je beter op zoek gaan naar een effen vloerkleed. En ben je weer toe aan iets nieuws? Geen probleem! Een groot voordeel van vloerkleden is dat ze gemakkelijk te vervangen zijn.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.