Kerstboom soorten

De keuze tussen een echte kerstboom of een kunstkerstboom is lastig. Wat is de kerstboomstandaard van Nederland? Er zijn namelijk talloze verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Lees hier handige tips, zodat jij de beste kerstboom kiest die past bij jouw persoonlijke voorkeur. Goodgardn.nl geeft jou  trends en tips die jou helpen bij het aanschaffen van een kerstboom. Doordat er tegenwoordig zoveel keuzes beschikbaar zijn is het gemakkelijker om een lijstje op te stellen met alle voor- en nadelen per boomsoort.

Kerstbomen

Soorten kerstbomen

Je ziet door de bomen het bos niet meer, door de eindeloze opties in kerstbomen. Daarom is het nuttig om te weten wat de voor- en nadelen zijn. Lees hieronder de kenmerken van de populairste Nederlandse kerstbomen!

  • De Fijnspar is één van de meest verkochte kerstbomen van Nederland. Het grootste voordeel van de fijnspar is de lage prijs die gehanteerd wordt bij verkoop. Een nadeel is echter dat de naalden scherp zijn en redelijk snel uitvallen. Als je van plan bent om de kerstboom nog een paar weken te laten staan, kan je beter een andere kerstboom uitzoeken.
  • De Nordmann kerstboom is een boom waarvan de naalden niet snel uitvallen of prikken. Een ideale boom voor grote gezinnen.Het enige nadeel: de nordmann is een geurloze kerstboom en is iets duurder.
  • De Blauwspar is een combinatie van Nordmann en Fijnspar kerstbomen. De prijs en kwaliteit verhouding zit precies tussen deze twee bomen in. De blauwspar is geurloos, waar de naalden snel uitvallen De blauwspar heeft zijn naam te danken aan de prachtige zilver/blauw gekleurde naalden. 

Kunstkerstbomen 

Kunstkerstbomen kunnen variëren in soorten, maten en zelfs kleuren. Sommige kunstkerstbomen bezitten een natuurlijke uitraling, waardoor je bijna geen verschil ziet tussen een echte of kunstkerstboom. Er bestaan daarentegen genoeg opvallende kunstkerstbomen die felle kleuren bezitten. Het voordeel van een kunstkerstboom is natuurlijk het hergebruik. Bewaar je kunstkerstboom op de zolder of in de garage. Op die manier kan je elk jaar je kerstboom versieren met nieuwe en/of zelfgemaakte kerstballen! Hieronder een lijstje met punten om in overweging te nemen met het aanschaffen van een kerstboom.

Bijzondere kerstbal in kerstboom

Stappenplan: kies de beste kerstboom!

  1. Formaat. Kerstbomen kunnen sterk uiteenlopen met betrekking tot formaat. Naast de lengte is het van belang een doordachte keuze te maken in de breedte van de boom. Geef jij voorkeur aan een brede- of smalle kerstboom? 
  2. Ruimte. Bedenk van te voren welke ruimte het meest geschikt is voor het plaatsen van de boom. Normaliter staan kerstbomen in de woonkamer, maar een kerstboom heeft net zoveel effect in je voortuin of in de gang naast voordeur.
  3. Soort. Allereerst is het van belang om een keuze te maken in een echte kerstboom of kunstkerstboom. Zodra je een categorie gekozen hebt (tussen echt of kunst), kan je een boomsoort selecten die past jouw smaak en interieurstijl.
  4. Hoeveelheid. Heb jij niet genoeg ruimte in je huis? Overweeg dan om gebruik te maken van meerdere kerstboompjes.
  5. Stijl. Het is verstandig van vooraf een stijl te kiezen. Een natuurgetrouwe of juist opvallende kerstboomkleur kan sfeerbepalend zijn.
  6. Decoratie. Last but not least: zorg voor de juiste decoratie. De aankleding van je kerstboom geeft het doorslaggevende effect. Je kan bijvoorbeeld persoonlijke boodschappen op papier schrijven en in de boom hangen of alleen maar kerstballen ophangen. 

 

 

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.