Jouw weg naar duurzaamheid met zonnepanelen en warmtepompen

Duurzaamheid: je kan het niet langer zomaar zeggen, je moet er echt iets mee gaan doen. Veel bedrijven hebben altijd gezegd dat ze duurzaam bezig zijn, maar als puntje bij paaltje komt bleek dat toch tegen te vallen. Dat wil je natuurlijk niet hebben. Duurzaamheid is geen stopwoordje, het is een levensstijl. Heel veel mensen denken dat duurzaamheid heel lastig, duur en complex is. Maar niets is minder waar. Je kunt al heel makkelijk je steentje bijdragen aan het milieu, en dat kan je soms zelfs geld schelen. Benieuwd geworden? Lees dan maar snel verder! 

Het zonnetje in huis

Als je denkt aan duurzaamheid in huis, dan denk je al gelijk aan zonnepanelen. Dat is ook niet gek want zonnepanelen zijn ook gewoon top. Je hebt de stijging in de energieprijzen vast niet gemist. Het is (bijna) absurd. Maar met zonnepanelen wek je je eigen energie op, waardoor je niet afhankelijk bent van de energieprijzen. Dat is toch super? En dan kun je ook nog een steentje bijdragen aan het milieu, want je stoot geen schadelijke stoffen uit en je hoeft geen fossiele brandstoffen te gebruiken om energie op te wekken. Twee vliegen in één klap! 

Lekker en duurzaam warm 

Naast de energieprijzen zijn ook de gasprijzen flink de lucht in geschoten. Het kost nogal wat om je huis lekker warm te houden met je ouderwetse verwarming. Maar ja, je wilt ook geen kou leiden. En ja hoor, ook daar is de duurzame keuze de goedkopere oplossing. De warmtepomp is de perfecte manier om je huis op te warmen zonder gas of met heel wat minder gas. Hoe het werkt? Een warmtepomp gebruikt geen gas, maar haalt warmte uit de lucht, het water of de bodem. 

De warmtepomp versus de hybride warmtepomp 

Ben je al een echte expert op het gebied van warmtepompen? Dan heb je vast weleens gehoord van de hybride warmtepomp. Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel. De hybride warmtepomp van homeQgo is bijvoorbeeld de perfecte keuze als je huis iets minder goed geïsoleerd is. Dan is een volledige warmtepomp waarschijnlijk niet genoeg om je huis echt op te warmen. En zelfs met een hybride warmtepomp kun je tot 60% gas besparen, dus dat gaat ook zeker schelen in de energierekening. Zo heb je het beste van beide werelden: je werkt aan duurzaamheid, bespaart kosten en je hoeft ook niet in de kou te zitten. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.