Zonnepanelen en seizoenen: hoe presteren ze gedurende het hele jaar?

Zonnepanelen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Niet alleen voor het op grote schaal opwekken van elektriciteit door bedrijven, maar ook bij particulieren zie je ze steeds meer. Heb jij al zonnepanelen? Of overweeg je om ze aan te schaffen? Dan is het belangrijk om jezelf van tevoren goed in te lezen. Niet alleen over de werking van zonnepanelen en de potentiële opbrengsten ervan in de topmaanden, maar ook hoe ze presteren in verschillende seizoenen. Dat is een lastige kwestie, want hoe zorg je ervoor dat zonnepanelen niet alleen in de zonnige zomermaanden veel energie opleveren, maar ook in de winter? Dat is waar we het in dit artikel over gaan hebben.

Zonnepanelen in de winter

Het is duidelijk dat er in de winter minder zonlicht beschikbaar is. Niet alleen omdat de dagen korter zijn, maar ook omdat de zon dan lager staat. Hoewel je de dagen niet langer kunt maken, kun je wel inspelen op de lagere hoek van de zon. Zo is het aan te raden om de hellingshoek van zonnepanelen in de winter te vergroten, zodat ze recht op het zonlicht staan. Hoe je dit doet? Met een zonnepanelen montagesysteem plat dak doe je het eenvoudig. Kies voor een systeem met een verstelbare hoek en je stelt je panelen per seizoen opnieuw af. Reken maar op extra energie in de winter! 

Optimaal resultaat

Wil je het echt goed aanpakken? Overweeg dan om een zonnevolgsysteem aan je montagesysteem toe te voegen. Zoals de naam al zegt, volgen je zonnepanelen hiermee automatisch de positie van de zon. Niet alleen gedurende verschillende seizoenen, maar ook per dag. Je begrijpt dat dit je energieopbrengst flink omhoog haalt. Welke manier van montage je ook kiest, het is altijd belangrijk om te kiezen voor het beste zonnepanelen montagemateriaal. Hiermee zorg je er namelijk voor dat je zonnepanelen sterk en stabiel zijn. Waarom dit zo belangrijk is? Aangezien zonnepanelen buiten staan, moeten ze goed bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden.

 

Zonnepanelen en seizoenen; een lastige kwestie. Waar zonne-energie opwekken met zonnepanelen in de zomer niet zo moeilijk is, moet je er in de wintermaanden meer moeite voor doen. De dagen zijn namelijk korter en de zon staat lager. Hoe je toch zonne-energie kan opwekken in de winter, is door de panelen in de juiste hellingshoek te plaatsen. Streef je naar optimaal resultaat? Overweeg dan de aanschaf van een zonnevolgsysteem om je panelen automatisch mee te laten gaan met de positie van de zon.

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.