Hoe richt je een tuin in? 5 Simpele stappen

Het (opnieuw) inrichten van de tuin kan een hele klus zijn. Er zijn veel keuzes die gemaakt kunnen worden in de stijl van de tuin ga je voor een landelijke tuin, boerderij tuin, moderne tuin, stadstuin, vijvertuin of een Japanse tuin. In deze blog leggen we je uit hoe je bij jouw droomtuin komt.

Moodboard

Om erachter te komen welke stijl tuin je het meest aanspreekt, kun je inspiratie opdoen en hier een moodboard van maken. De bekendste manier is via Pinterest. Maar je kan het ook ouderwets op papier maken. Door een moodboard te maken kom je erachter wat je mooi vindt en kun je ideeën samenvoegen. 

Inrichten tuin

Stijl van de tuin

Naar aanleiding van je moodboard zie je welke stijl tuin je voorkeur heeft. De meest voorkomende tuinstijlen noemden we hierboven al en zijn landelijke tuin, boerderij tuin, moderne tuin, stadstuin, vijvertuin of een Japanse tuin. Elke tuin heeft zijn eigen uitstraling en sfeer. Bij het kiezen van de tuin is het ook van belang rekening te houden met het onderhoud van de tuin ga je voor veel planten die veel onderhoud nodig hebben en gras met veel onderhoud of kies je voor onderhoudsvrij kunstgras voor in je tuin

Schets

Om je favoriete tuin te realiseren en je ideeën uit je moodboard tot een concreet ontwerp te visualiseren kan je een schets maken. Hierin zie je waar planten gaan komen tegel of gras en wat de harmonie van de tuin gaat worden. 

Planten 

Bij elke stijl hoort zijn eigen planten. Zo hoort er in een vijver tuin natuurlijk een vijver maar in een stadstuin niet. In een landelijke hoort veel gras en natuurlijke materialen. Kies je voor bomen die veel schaduw geven, vogels aantrekken en waar je een hangmat aan kunt hangen of voor een open tuin waar veel zon in komt. Ga je voor gras of kunstgras. Als je planten gaat kiezen is het ook van belang dat je planten afwisselt die is verschillende seizoenen bloeien. Zo is je tuin het hele jaar mooi.

Inrichting voor de sfeer

Als je weet wat de stijl en wat de inrichting gaat worden kan je hier keuzes in gaan maken. Welke tuinmeubels ga je kiezen voor een loungeset of tuinstoelen. Welke tegels of klinkers ga je in de tuin legen en ga je voor kunstgras of echt gras. 

Professioneel laten aanleggen

Zie je naar aanleiding van alle tip nog niet de planten in je tuin komen, dan kan je ook een professional je tuin laten ontwerpen en aanleggen. Hij kan je adviseren wat het beste voor jou is en met ideeën komen waar je zelf misschien nog helemaal niet aan hebt gedacht. Dit kost iets meer maar dan heb je wel zonder zorgen een hele mooie tuin.

 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.