Hoe kies je de perfecte eettafel?

De eettafel is een belangrijk meubelstuk in je huis. Je gebruikt hem te eten, te werken of om bij te kletsen met je vrienden, vriendinnen of partner. Maar hoe vind je de perfecte eettafel? Een eettafel die zowel functioneel is als goed bij de rest van je interieur past? Het uitkiezen van een eettafel kan een uitdagende taak zijn. We geven je wat opties en laten je zien wat belangrijk is bij het kiezen van een eettafel. 

Je budget

Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoeveel geld je uit wilt geven aan een eettafel. Eettafels vind je in allerlei prijscategorien. Doe van te voren onderzoek online om te bepalen wat je kunt krijgen voor welk bedrag. Soms kun je mooie deals vinden online. Via deze website: bespaardeals bijvoorbeeld. 

De grootte van je eettafel

Een van de fouten die het meest gemaakt wordt bij het kiezen van een eettafel is een te grote of een te kleine eettafel kiezen. Een goede eettafel moet groot genoeg zijn, zodat deze de eetruimte genoeg opvult. Het is ideaal als er een afstand van ongeveer 120 centimeter of 90 centimeter vrij wordt gelaten rondom de tafel. In kleinere ruimtes geldt dat de afstand minimaal 60 centimeter vanaf de muur moet zijn. Zorg dat je de maten neemt dan de eetkamer of de hoek waar de tafel komt te staan zodat je je niet kan vergissen.

Eettafels

Vierkante eettafel

Als je weet hoe groot de eettafel ongeveer moet zijn, is het tijd om na te denken over de vorm. Een vierkante tafel geeft een frisse en strakke aanblik die goed werkt als je een vierkante eetkamer hebt. In de meeste gevallen doet een vierkante tafel het goed als hij in smalle, lange kamers wordt geplaatst, omdat de verhoudingen dan kloppen. Je kunt een vierkante eettafel ook combineren met een mooi vloerkleed

Rechthoekige eettafel

Dit is misschien wel de meest voorkomende soort die in elke kamer goed past. Rechthoekige tafels zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en passen in zowel smalle als brede ruimtes. Als je regelmatig met grotere groepen aan tafel zit, is een rechthoekige tafel de beste optie. Omdat rechthoekige eettafels populair zijn, zijn ze te verkrijgen in allerlei stijlen en materialen.

Ronde eettafels

Een ronde eettafel is gezellig. Je ziet elkaar namelijk veel beter dan bij een rechthoekige tafel. Wat daarnaast fijn is aan ronde tafels is dat je er met een even of een oneven aantal mensen omheen kan zitten. Ronde tafels zijn dus flexibel. Een ronde tafel doet het ook altijd goed in een kleinere ruimte. Een ander voordeel van een ronde tafel is dat hij geen nare punten heeft waar je je aan kan stoten. Dit is helemaal een voordeel als je kleine kinderen hebt. 

Materiaal

Weet je inmiddels welke vorm eettafel je wil? Dan is het nu nog zaak om het juiste materiaal te kiezen. Dat moet natuurlijk passen bij de uitstraling en de stijl van je interieur, maar ook de prijs, het gewicht en het onderhoudsgemak zijn belangrijke factoren om over na te denken. Het is aan te raden om te kiezen voor een materiaal dat een aanvulling biedt op de andere meubels die je in je kamer hebt staan. 

Eettafels van hout

De meeste houten eettafels zijn gemaakt van een hoge kwaliteit massief hout. Ze kunnen in het geval van schade meestal gemakkelijk worden gerepareerd, opnieuw geschuurd en worden afgewerkt. Bij andere materialen kan dit vaak niet. De natuurlijke look van een eiken tafel geeft de woonkamer een warme uitstraling. Een houten eettafel past eigenlijk in ieder interieur. In zowel een landelijk als een industrieel of modern interieur komt een houten eettafel tot zijn recht. 

Glazen eettafels

Heb je een kleine kamer dan is een glazen eettafel vaak een goede optie. Glazen eettafels kunnen worden gecombineerd met tal van woonstijlen. Een glazen tafel is makkelijk om schoon te houden en te onderhouden. Je hoeft je geen zorgen te maken over blijvende vlekken. Wel is het zo dat je op een glazen tafel iedere vlek zult zien. Je zult hem dus vaker moeten schoonmaken dan eettafels van andere materialen. 

Marmeren eettafels

Een marmeren eettafel is elegant, maar relatief duur. Een marmeren eettafel geeft een unieke uitstraling. Deze eettafel past eigenlijk in ieder interieur. Of je nu een modern of authentiek interieur hebt, de mogelijkheden zijn eindeloos. Een ander voordeel van marmer is dat het gemakkelijk te onderhouden is. Een doekje over de tafel halen is meestal al genoeg. 

 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.