Het prijskaartje van een bank

Een zitbank vormt een centrale plek in de living. We kijken er televisie en ontvangen er mensen. We gebruiken de bank ook als werk- en eetplek. Met de laptop of bord op de schoot. Een zitbank heeft dus vele functies.

De ruimte van de zithoek

Bij het kopen van een zitbank spelen verschillende aspecten. Hoeveel mensen gebruiken de zitgroep en hoe groot is de beschikbare ruimte. Een grote living biedt ruimte voor een ruime hoekbank of twee driezitsbanken, maar velen hebben slechts een beperkte ruimte. Er kan dan beter gekozen worden voor een tweezitsbank met losse zitplekken.

Duurzaamheid

Ook is de duurzaamheid een belangrijke factor. Wordt de bank dagelijks intensief gebruikt en maken ook huisdieren gebruik van de bank? Waarschijnlijk schaf je een zitbank voor enkele jaren aan. Een leren bank heeft een lange levensduur. Kies je liever voor een stoffen bekleding dan zijn er veel soorten materialen die elk een specifieke kwaliteit kennen.

Welke stijl heeft de voorkeur?

Zitbanken zijn er in stijlen. Modern, klassiek, industrieel of Scandinavisch? Bij de genoemde stijlen behoren bepaalde kleuren en een voorkeur van materialen. Industriele banken zijn veelal van leer en klassieke banken hebben een stoffen bekleding. Ook de kleur is gekoppeld aan de stijl. Een landelijke stijl kenmerkt zich door naturel kleuren. Bij design klassiekers zijn de basiskleuren zwart en grijs

Het budget en prijskaartje

Het budget is wellicht een van de belangrijkste afwegingen. Wat kun en wil je besteden aan een zitbank. Kwaliteit leer en stof zijn dure materialen en dat merk je meteen aan het prijskaartje. Ook het binnenwerk van de bank is bepalend voor de prijs. Kies je dus voor een bank die lang mee gaat dan is de aanschafprijs pittig. Hetzelfde geldt voor banken waar een designmerk aan hangt.

Toch zijn er banken die weliswaar een mindere kwaliteit hebben, maar toch een redelijke duurzaamheid kennen. Een goedkope bank hoeft geen miskoop te zijn. Integendeel zelfs omdat veel meubelzaken groot inkopen worden er hoge kortingen gegeven.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.