Help! Hoe maak ik mijn tuin ‘herfstklaar’?

Met de herfst voor de deur is het belangrijk om je tuin ‘herfstklaar’ te maken. Lees snel de tips hieronder om te zien hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw tuin de herfst door komt.

Schoonmaken en opruimen van de tuinset

Begin met het schoonmaken van je tuinset. Leg de kussens binnen en zorg voor een schone set zodat je hier in de zomer weer lekker van kan genieten.

Maak je tuintegels onkruid vrij

Maak je tuintegels schoon en verwijder al het onkruid tussen de tegels. Een handige tip voor het verwijderen van onkruid is om er eerst kokend water overheen te gieten. Door het kokendhete water komt de onkruid los en kan je het makkelijk verwijderen.

Beste vriend voor de herfst: De bladblazer of bladzuiger

Blaas alle bladeren je tuin uit met de bladblazer. Begin vast met het verwijderen van bladeren en tuinafval uit je tuin, want voor dat je het weet ligt heel de tuin vol en wil je er niet meer aan beginnen. Gebruik voor de herfstbladeren een krachtige bladblazer zodat je ook de zwaardere en natte bladeren kunt opruimen.

Tip! Een bladzuiger is ook een handige tuinruimer. Met een bladzuiger worden alle bladeren opgezogen en daarna hoeft alleen nog meer de zak worden leeggemaakt.

Herfst = evaluatie van het gazon

Nu is het gazon aan de beurt! Het begin van de herfst is hét moment om het gras te evalueren op kale of beschadigde plekken van de lente en zomer. Je kunt ervoor kiezen om op de kale plekken nieuw graszaad te strooien of om de plekken te vervangen met graszoden. Bemest in de herfst nog een keer het gras en zorg dat het gras bladvrij blijft tijdens het najaar.

Een gezonde vijver met zuurstofrijke planten

Bereid de vijver voor op het koudere weer en geef het water een goede mineraalbeurt. Door het regenwater wordt het vijverwater zachter en bevat het minder zuurstof. Dit is slecht voor de planten in de vijver. Door een mineraalbehandeling blijft de hardheid en de zuurstof op peil en komen de planten zonder beschadiging het najaar door. 

Geniet van de vogels

Vergeet ook zeker de vogeltjes niet! Voor dat je nu weer snel naar binnen rent, leg nog even wat vogelvoer klaar zodat je vanuit je warme huis van de mooie vogeltjes kan genieten tijdens de herfst.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.