Halloween pompoen

In Amerika is het al jaren een traditie, maar in Nederland wordt een Halloween pompoen in de tuin ook steeds populairder. Versieren met Halloween is hartstikke hip Met een uitgeholde en versierde pompen in de tuin, of zelfs in huis, breng je de herfst en Halloween naar je toe! Wij vertellen je precies hoe je een Halloween pompoen maken kunt en hebben ook nog een lekker recept met pompoen zodat je niks weg hoeft te gooien. 

Stappenplan: Halloween pompoen maken

Hoe maak je nou eigenlijk precies zou een mooie Halloween pompoen? En wat heb je er allemaal voor nodig? Het is eigenlijk vrij simpel. Het belangrijkste is om je eigen creativiteit erin te verwerken. Heb je (klein)kinderen? Dan is het natuurlijk ook hartstikke leuk om een Halloween pompoen samen met hen te maken! Wees wel voorzichtig houd een oogje in het zeil. Je werkt namelijk wel met een scherp mesje. 

Benodigdheden Halloween pompoen maken:

 • Pompoen
 • Lepel
 • Mes
 • Stift
 • Creativiteit

Stappenplan Halloween pompoen maken

 1. Zet de pompoen neer en snijd de bovenkant eraf. Doe dit in een mooie cirkel, of als je ervaren bent in een leuk zigzag-patroon! Eigenlijk kan alles, zolang je maar de bovenkant eraf snijdt. De bovenkant snijd je er namelijk vanaf om de pompoen te kunnen uithollen.
 2. Haal alle pitten en vezels van de bovenkant van de pompoen en uit de binnenkant. Het beste kun je dit met een lepel doen. Als je hier klaar mee bent, is de pompoen vrij hol van binnen. 
 3. Maak met een stift een schets van wat voor gezicht je uit de pompoen wil snijden. Bedenk goed dat alles, maar dan ook echt alles mogelijk is. 
 4. Nu is het tijd voor het leukste gedeelte: het uitsnijden van het gezicht van de pompoen. Ga jij voor gemeen, vrolijk of juist extreem eng?
 5. Niet veel mensen zijn zich ervan bewust, maar als je een beetje kaneel in de opengesneden pompoen doet gaat deze heerlijk ruiken! Of je de pompoen nou binnen of buiten neerzet, een heerlijke herfstgeur is nooit mis. 
 6. Ben je van plan de Halloween pompoen buiten neer te zetten? Om de pompoen ook 's avonds te kunnen zien is het verlichten ervan noodzakelijk. De pompoen uithollen en bewaren is een nieuwe trend die nu ook in Nederland doorgezet is.

Halloween-pompoen-maken-goodgardn

Recept pompoen: Geroosterde pompoen met rozemarijn

De uitgesneden mond en ogen kun je natuurlijk hartstikke goed gebruiken om lekker op te smullen. Het is zonde om weg te gooien! Als je er nog een kleine pompoen bij koopt is het helemaal genoeg voor het hele gezin. Wat heb je nodig voor dit heerlijke recept en hoe maak je dit?

 • Sjalotten
 • Knoflook
 • Limoen
 • Pompoen
 • Rozemarijn
 • Olijfolie

Stappenplan geroosterde pompoen met rozemarijn

 1. Snijd de pompoen in stukjes en haal de buitenste schil ervan af. 
 2. Leg de pompoen op een ovenschaal en leg hierbij de knoflooktenen, gesneden sjalotten, rozemarijn en limoenpartjes. Schenk wat olijfolie erover heen.
 3. Doe de schaal in de oven op 220 graden en wacht tot deze gaar is. 

Halloween pompoen kopen

Wil je nou hartstikke graag aan de slag met een Halloween pompoen maken, maar weet je niet goed waar je deze kopen kunt? Wij geven je tips! Meestal kun je begin oktober al veel Halloween pompoenen vinden in supermarkten of natuurlijk gewoon bij een tuincentra in de buurt. Meestal worden tuincentra eerder omgetoverd tot het Halloween thema en kun je hier dus eerder terecht voor het kopen van een prachtige pompoen. Supermarkten verkopen veelal kleinere pompoenen, terwijl tuincentra ook vaak grotere pompoenen in hun assortiment hebben. 

Succes met het maken van jouw Halloween pompoen en wij zijn benieuwd naar het resultaat! 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.