Fris en fruitig op kantoor met AIRY

Frisse lucht? Daar houden wij van Garden Connect wel van! Bij ons gezellige kantoor werken we inmiddels met ruim veertig mensen en kan ons kantoor écht niet meer zonder luchtzuiverende planten. Waarom? Luchtzuiverende kamerplanten zorgen voor zuurstof en vormen als het ware voor een natuurlijke luchtverfrisser #yesplease. Inmiddels hebben wij op ons kantoor in Zwanenburg dan ook tientallen luchtzuiverende planten staan. Maar om de lucht nóg beter te zuiveren gaan wij vanaf nu ook aan de slag met een AIRY pot. Wij hebben het getest en zijn fan. Waarom? Lees het zelf maar.

Wat is AIRY?

Met een pot van AIRY kun je dus heel gemakkelijk de lucht zuiveren met simpelweg een mooie, groene kamerplant. Lucht zuiveren zonder elektriciteit of chemische middelen te gebruiken dat klinkt als een goede oplossing, toch? Maar wat is dan het verschil met een gewone bloempot? Doordat de AIRY pot bestaat uit een combinatie van ventilatie van het wortelsysteem en het waterreservoir, kan de plant goed en gezond groeien. Eén AIRY-systeem zuivert zo’n 40 kubieke meter binnen 24 uur. Tijdens dit proces zet de plant de verontreinigende stoffen om in voedingsstoffen. Hierdoor groeit je plant dus super goed! Wist je trouwens dat AIRY acht keer effectiever is dan een gewone bloempot? En ben je benieuwd hoe je deze pot moet gebruiken? Lees dan snel verder!

Stappenplan van onze AIRY

AIRY Plantenpot

Kamerplanten zijn er in allerlei vormen en maten: groot, klein, dun of dik. You name it, plants have it. En daar past de mooie AIRY pot uitstekend bij. Wij hebben een AIRY pot met een inhoud van 1,8 liter gekocht voor ons kantoor. Voor de pot kun je elke willekeurige kamerplant gebruiken, maar op de doos staan zes voorbeelden van planten die het beste de lucht zuiveren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit de Dracaena of een Orchidee. Wij zijn naar een tuincentrum gegaan en hebben gekozen voor de Lepelplant, oftewel de Spathiphyllum.

AIRY Pot

De AIRY pot zit stevig en goed verpakt in de doos. Daarnaast zitten er informatieboekjes bij (Duits en Engels), een instructieboekje en een waterlevel indicator. Pak het allemaal rustig uit.

AIRY

In de AIRY pot komen we vervolgens nog twee zakjes tegen: een grote zak met kleikorrels en een kleine zak met koolstofkorrels. En voilà daar is hij dan: de grijze AIRY pot! Alle benodigdheden liggen klaar. We are ready!

AIRY Plantenpot

Het instructieboekje hebben we voor ons op tafel gelegd. De allereerste stap is om de binnenpot los te maken van de AIRY. Dit kun je gemakkelijk doen door hem naar links of naar rechts te draaien. Vervolgens moeten de kleikorrels in de binnenpot zoals je op foto 12 kunt zien.

AIRY grijze pot

Daarna gaan we aan de slag met de Lepelplant. De plant moet uit de bruine pot en de grond moet voor een groot deel tussen de wortels gehaald worden. Het resultaat? Een plant met loshangende wortels zonder al te veel grond. TIP: vang de grond op in een bak, want deze grond heb je straks weer nodig.

Stappenplan AIRY

In de grond die je hebt opgevangen, meng je het kleine zakje met koolstofkorrels. Meng dit goed door elkaar waarna je vervolgens bovenop de kleikorrels in de binnenpot een laagje van 1 tot 2 centimeter grond legt. De plant met de losse wortels plaats je daarna in de pot.

Stappenplan - AIRY

Last, but zeker not least… Vul de rest van de pot op met het resterende grond. De grond moet goed worden aangedrukt, zodat er geen lucht tussen de wortels zit. Dit is namelijk belangrijk voor de watertoevoer van de pot. Plaats de binnenpot terug in de AIRY. Draai de pot vast door deze naar links of rechts te draaien.

AIRY binnenpot

Geef je jouw plant in de AIRY pot voor het eerst water? Gebruik dan niet het waterreservoir. In plaats daarvan giet je ongeveer 1 liter water in de grond waar de plant in staat. Dit klinkt als veel water maar vertrouw ons: het gaat er allemaal in. Plaats als laatste de water indicator in het gat in de binnenpot. Zodra het water is opgenomen, zal in het waterreservoir te zien zijn hoeveel water nodig is om de watertank te vullen. Herhaal deze stap zodra de grond uitgedroogd is.

De Lepelplant in de AIRY pot heeft bij ons een mooie plek op kantoor gekregen. Het resultaat? Gezonde, schone lucht en geen hoofdpijn of vermoeidheid meer #Airy-to-the-rescue. De AIRY pot is in diverse kleuren en maten te verkrijgen. Je kunt de pot bijvoorbeeld hier online kopen. Voor welke kleur kies jij?

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.