Moestuin beginnen

Altijd al een moestuin willen starten? Stop dan met uitstellen en begin vandaag nog! Er zijn namelijk veel manieren om een moestuintje aan te leggen. Zelfs als je alleen een balkon hebt of als je de eigenaar bent van een tuin met weinig ruimte. Een moestuin aanleggen is geen hogere wiskunde en het zorgt ervoor dat je een leuke activiteit hebt voor buiten. 

 

Je eigen groentetuin 

Hoe leuk is het om je eigen groente te kweken in je tuin? Het is niet alleen een leuke bezigheid, maar vooral leerzaam om je eigen groente, fruit en eventuele kruiden te kweken. Daarnaast proef je daadwerkelijk verschil tussen zelf geteelde groente of groente die je koopt bij je dichtstbijzijnde supermarkt. Goodgardn geeft je graag informatie voor het groente kweken voor beginners. Zoals elke plant andere kenmerken heeft, zit er ook verschil in het kweken van type groente. Een courgette, bieten en snijsla zijn de groente die gemakkelijk te kweken zijn. Als je enige kennis en kunde hebt van het kweken van groente, zijn rode- en witte kool wat moeilijkere groente om te kweken. 

Moestuin overzicht

Moestuin indeling

Wat is nu de meest gebruikelijk groente en fruit dat wordt gekweekt? En wat is de beste manier om je moestuin in te delen? Als je een moestuin gaat aanleggen, is het noodzakelijk om met bepaalde onderdelen rekening te houden. 

Let met het aanleggen van je moestuin op:

  • De ruimte: zorg dat je gewas voldoende plek heeft om te groeien 

  • Vakverdeling: zorg ervoor dat groente en fruit in aparte vakken worden verdeeld

  • Let op dat je zelf genoeg ruimte over hebt om bij je planten te komen

Moestuintips

Als je nog nooit een moestuin hebt aangelegd, is het altijd nuttig om geschikte tips te krijgen over de indeling, de verzorging en het aanleggen van je eigen moestuin planten. Daarom geven wij jou graag advies en informatie over het creëren van een klein tuintje. Weet jij welk seizoen het meest geschikt is voor het kweken van planten? Welke weersomstandigheden veroorzaken een snellere groei van je gewas? En welke planten kan je beter in een kas bewaren? Dit zijn allerlei vragen die veel mensen niet weten te beantwoorden. 

Moestuin tuingereedschap

Waar moet op letten bij het aanleggen en verzorgen van je moestuin?

  1. Zoek een geschikte plek om je moestuin aan te leggen. Het is belangrijk dat je goed bij je gewas kan en dat je tuintje niet in weg staat.

  2. Stel jezelf de vraag: Welk gewas wil ik kweken? Denk hierbij aan groente- en fruit dat seizoensgebonden groeit en welke type groente en/of fruit je graag eet.

  3. Maak een overzichtelijke planning. De beste oplossing is, om een kalender te maken waarin alle onderdelen staan. Wanneer moet je zaaien, oogsten en hoe verzorg je je moestuinplanten?

  4. Zorg voor een compostbak. Zo kun je gemakkelijk afval weggooien.

  5. Bouw een kast om al je tuingereedschap in te verzamelen. Op die manier is al je gereedschap handig bij elkaar verzamelt.
 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.