Dit zijn de voordelen van een fruitboom

Een fruitboom is een echte aanwinst voor de tuin. Er is ook steeds meer vraag naar fruitbomen en de populariteit neemt zichtbaar toe. Dat is uiteraard niet zonder reden, want er zijn vele voordelen aan verbonden. Fruitbomen kopen en in de tuin planten levert in de eerste plaats vruchten op. Daarbij is er rekening te houden met de eigen voorkeur voor een bepaald soort fruit, zoals appels van een appelboom of peren van een perenboom. Ontdek hier maar eens alle voordelen op een rij.

Vers fruit van het seizoen

Een eigen fruitboom in de tuin betekent dat je in het seizoen altijd vers fruit bij de hand hebt. Het is zelfs mogelijk om meerdere fruitbomen in de tuin te planten die verschillende soorten fruit voortbrengen. Op deze wijze ligt er ook nog eens een diversiteit aan fruit in de fruitschaal. Het enige wat je hoeft te doen, is het fruit te plukken en dat geeft elke keer weer toch een soort van magisch gevoel.

Prachtige bloesem in het voorjaar

Fruitbomen staan natuurlijk bekend om de prachtige bloesem die in het voorjaar ontstaat. Het hangt van het type fruitboom af welke kleur bloesempracht er valt te verwachten. Bijvoorbeeld witte bloesem van een perenboom of roze bloesem van een appelboom. Bovendien mag je vaak al vroeg in de lente rekenen op het aanschouwen van de bloesem aan de fruitbomen. Daarna maakt de bloesem langzamerhand plaats voor het fruit dat weer een andere kleurenpracht met zich meebrengt.

Variatie in hoogte in de tuin

Een ander voordeel van fruitbomen in de tuin is dat er hierdoor variatie in hoogte is aan te brengen. Doorgaans staat er in een tuin allerlei beplanting, struiken en heggen. Het is dan mooi om met de hoogte te variëren, want dat geeft een prachtige aanblik. Bovendien is er op die manier niet alleen in hoogte, maar ook met kleur te spelen. Denk maar aan een rhododendron die in werkelijke allerlei kleuren uitbundig kan bloeien. De kleuren variëren van oranje tot paars en de hoogte verschilt eveneens. Zo zijn er exemplaren die niet hoger groeien dan 50 cm, maar zijn er eveneens uitschieters tot wel 4 meter. Het is onder meer mogelijk om planten voor en naast de fruitbomen te zetten. Uiteraard wel met inachtneming van de nodige afstand om de struiken en planten ruimte te geven om te laten groeien.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.