Dit moet je weten voordat je een airco aanschaft

Ben je van plan om een airconditioning voor in huis aan te schaffen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Je kunt kiezen voor een vaste airco of een mobiele airco, elk met hun eigen voordelen. De vaste airco bestaat uit een binnendeel en een buitendeel. Je kunt dan kiezen voor een airco met één binnendeel voor het koelen van één ruimte, of eentje met meerdere binnendelen om meerdere kamers te koelen. Een mobiele airco kun je in elke kamer neerzetten die je wilt. Er zit alleen wel een afvoerslang aan het apparaat. Een airconditioning werkt ook meteen als luchtontvochtiger. Houd hier rekening mee als je kiest voor een airco. Een luchtkoeler, ook wel aircooler genoemd, kan een goed alternatief zijn als je gevoelig bent voor droge lucht.

Een mobiele airco is compact

Het voordeel van een mobiele airco is dat ze verrijdbaar zijn. Ze zijn compact en dus makkelijk op te bergen. Let er wel op dat je de mobiele airco alleen kunt plaatsen in de buurt van een stopcontact en bij een raam voor de afvoerslang. Je airco moet krachtig genoeg zijn om de ruimte te kunnen koelen. Kies dus voor een airco met voldoende capaciteit. Ga je een mobiele airco wisselend in meerdere kamers gebruiken, kies dan voor een airco met een capaciteit die voldoende is voor de grootste ruimte. En heeft de ruimte veel ramen waardoor er veel zonlicht binnenkomt, kies dan voor een iets hoger koelvermogen. Let bij het kopen ook op dat een airco stroom verbruikt en geluid maakt. Waarschijnlijk wil je in je slaapkamer minder geluid van je airco dan in je woonkamer, werkkamer of op zolder. Pas je keuze dus aan naar je eigen voorkeuren. Koop een mobiele airco hier.

Waarom kiezen voor een vaste airco?

Met een airco heb je dus verschillende mogelijkheden. Je kunt de koelfunctie uitschakelen en zo kun je de airco ook als ventilator gebruiken. In sommige airco’s zitten filters die de lucht zuiveren. Er bestaan zelfs airco’s die de lucht kunnen verwarmen. Wil je het jezelf makkelijk maken? Koop dan een airco met een timer of een afstandsbediening. Gemak dient nou eenmaal de mens.

Het grote voordeel van een airco is dat je het klimaat in een ruimte helemaal naar jouw wens in kunt stellen. Houd er wel rekening mee dat een airco een hoger stroomverbruik heeft dan een ventilator of een aircooler. Zorg er als laatste ook voor dat de afvoerslang naar buiten kan worden geleid, en dat je een stopcontact in de buurt hebt. Dan staat je niets meer in de weg om te genieten van een heerlijk, cool huis. Succes!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.