De voordelen van een betonlook badkamer

Badkamers komen voor in allerlei verschillende maten, prijsklassen en stijlen. Zo heb je bijvoorbeeld badkamers met een hout-, luxe-, warme-, lichte-, donkere- of betonnen look. Dat laatste is waar we het in dit artikel over gaan hebben. Je ontdekt de drie belangrijkste voordelen van een betonlook badkamer.

Een strakke uitstraling

Om te beginnen beschikt een betonlook badkamer over een strakke, elegante uitstraling. Dat komt met name door de combinatie van de kleur en hardheid van dit materiaal. De grijze kleur klinkt weliswaar saai en standaard, maar komt in het geval van een badkamer ontzettend goed tot uiting. Zeker wanneer je het combineert met de juiste verlichting en accessoires levert de betonlook je een mooi plaatje op. Daarnaast is beton ook een zeer hard materiaal. Niet voor niets wordt het veelvuldig gebruikt bij de bouw van gebouwen en constructies. Deze hardheid zorgt ervoor dat het vrijwel nooit beschadigd raakt en altijd in goede conditie blijft. Ben je benieuwd hoe de betonlook er bij jouw badkamer uitziet? Maak dan gebruik van de badkamerplanner van Brugman. Hiermee zie je tot in detail hoe jouw ideale badkamer eruitziet.

Een waterdicht materiaal

Verder is beton een zeer waterdicht materiaal. Zeker in een ruimte waarin veel water wordt gebruikt, is dat van groot belang. Met een betonlook badkamer hoef je niet meer bang te zijn voor waterschade en kun je in je badkamer onbezorgd je gang gaan.

Eenvoudig schoon te maken

Ten derde is beton een materiaal dat je zeer eenvoudig kunt schoonmaken. Dat komt doordat het de meeste stoffen, waaronder water, afstoot. Hierdoor loop je niet het risico dat er interne schade of vervuiling ontstaat. Wanneer je beton schoonmaakt, weet je dus zeker dat je alleen rekening hoeft te houden met de oppervlakte ervan. Na een korte poetsbeurt ziet het beton er vervolgens weer zo goed als nieuw uit. Bovendien hoeft een betonlook badkamer bij gemiddeld gebruik niet zo vaak te worden schoongemaakt. 

Een badkamer kent allerlei verschillende soorten stijlen. Eén daarvan is de betonlook. Hiermee voorzie je je badkamer niet alleen van een strakke, elegante uitstraling, maar geniet je tegelijkertijd van twee andere voordelen. Zo is een betonlook badkamer volledig waterdicht, eenvoudig schoon te maken en goed te combineren met andere materialen. Op die manier draagt het niet alleen bij aan het uiterlijk van je badkamer, maar ook aan een eenvoudig onderhoud ervan. Bovendien gaat een betonlook badkamer vanwege de materialen gemiddeld erg lang mee. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.