Checklist voor je tuin voor de volgende zomer

Hoewel we nog aardig wat wintermaanden te gaan hebben, staat de lente weer voor de deur voordat je het door hebt. Je mag dus best wat vooruit plannen en alvast nadenken over hoe je je tuin vorm gaat geven voor het volgende jaar. Misschien heb je wel een grote verbouwing of renovatie op de planning staan of wil je gewoon wat nieuw leven in je tuin blazen. Hoe je het ook wilt gaan doen, hierbij alvast een paar tips voor jouw gloednieuwe tuin!

Een nieuw zonnescherm

De kans is heel groot dat je al een zonnescherminstallatie met zonneschermdoek hebt hangen die al een tijdje aan vervanging toe is. Nu is het moment om hier wat aandacht aan te schenken, zodat je de rest van het jaar hier nog gebruik van kunt maken. Heb je nu al een zonnescherminstallatie maar kan het doek wel een opfrisbeurt gebruiken? Je kunt gemakkelijk een zonneschermdoek op maat bestellen, welke binnen enkele weken bij jou thuis wordt afgeleverd. Je kunt dan vervolgens zelf het zonnescherm doek monteren, met behulp van wat instructievideo’s. Zo makkelijk kan het zijn!

Nieuwe tegels

Tegels kunnen je tuin helemaal afmaken of de uitstraling juist ontzettend tegenwerken. Wanneer de bestaande tegels helemaal groen zijn geworden door de natte herfst en koude winter, kun je eerst proberen deze met een hogedrukreiniger schoon te krijgen. Als ze niet meer te redden zijn en misschien zelfs gedeeltelijk gebroken of gescheurd zijn, kun je kijken naar nieuwe tegels. Door slechts de tegels te vervangen kun je je tuin een volledig nieuwe look geven, zonder verder iets aan te passen. Dit kan een hoop geld en moeite schelen, waarna je tuin er weer een paar jaar tegen aan kan.

Plan het onderhoud

Veel mensen weten dat ze ergens aan het begin van het voorjaar hun bomen en struiken kunnen snoeien, maar wanneer ze dit het beste kunnen doen blijft een gok. Maak direct een schema van welke klus je wanneer kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld het beste snoeien tot en met maart, maar kun je al veel eerder wat mooie bollen planten zodat ze in de lente bloeien. Door vooraf een schema te maken ben je nooit te laat met een klus in de tuin en kun je optimaal van je buitenruimte genieten.

 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.