De mooiste tuinmeubeltrends voor jouw droomtuin 2022!

Nog maar net iets meer dan een maand geleden lag er nog sneeuw. Bovendien zorgde de relatief koude aprilmaand ook nog niet echt voor een vrolijk lentegevoel. Maar: intussen hebben we ook de officiële eerste warme dag al gehad, en is er eindelijk toch echt warmer weer op komst. Samen met de natuur die aan het ontluiken is met struiken vol bloemknoppen en fris, groen blad aan de bomen, is de tijd aangebroken dat je de tuin klaar kunt gaan maken voor het komende seizoen. Hieronder lees je meer over diverse tuinmeubeltrends, als inspiratie voor jouw droomtuin dit jaar!

Populaire stijlen

Ieder jaar zie je weer dat bepaalde tuinstijlen erg populair zijn. Dit jaar zien we vooral de Ibiza en Scandinavische stijl veel voorkomen.

Ibiza is al van oudsher een populaire vakantiebestemming. En dat zien we terug in de populaire bohemian stijl in de tuin dit jaar. Wil je ook een gevoel van vrijheid en ruimte creëren? Zorg dan allereerst voor een natuurlijke basis door meubels in lichte kleuren zoals wit, taupe, lichtgrijs of beige te kiezen. De finishing touch vormen vervolgens kleurrijke prints in bijvoorbeeld groen, paars, turquoise of azuurblauw.

Wil je een iets rustgevendere sfeer in je tuin? Dan past een Scandinavische uitstraling met een minimalistische look beter bij je. De basis hiervan vormen tuinmeubelen met strakke belijningen en lichte kleuren zoals wit met grijze accenten. Deze tuinstijl legt de nadruk op een natuurlijke en zachte uitstraling, maar ook op functionaliteit en kwaliteit. Een groot voordeel: deze stijl laat je tuin groter lijken.

Tuinmeubeltrends

Trendy kleuren

Net zoals dat het geval is binnen interieurs, zien we ook ieder jaar weer verschillen in bepaalde kleuren die vaak gekozen worden in de tuin.

In 2022 is vooral de keuze voor beige tuinmeubelen helemaal hot. En dat is ook niet gek, want eigenlijk past deze neutrale, tijdloze zandkleur bij iedere tuinstijl. Beide is een mooie basiskleur die combinatie met andere kleuren een bepaalde sfeer oproept. Combineer je beige met zwart bijvoorbeeld, dan oogt het erg chique. Maar pas je de kleur toe samen met wit, dan krijg je juist weer een frisse look. De veelzijdigheid geeft je de mogelijkheid de sfeer in je tuin helemaal zelf te bepalen.

In de tuin wordt een echt natuurlijke uitstraling steeds populairder. Dat zie je terug in de keuze voor tuinmeubelen met groene accenten. Deze levendige en frisse kleur geeft je balkon of tuin echt een chique uitstraling en vind je daarom steeds vaker terug. Vooral olijfgroen is erg populair, deze kleur combineert mooi met wit, grijs of zwart.

Aandacht voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Tegenwoordig wordt er bij alles gelet op de milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Een goed ding, dat ook een steeds belangrijkere rol gaat spelen als het gaat om tuinmeubelen. Plastic dat al snel begint te verweren en lelijk wordt, en alweer snel weggegooid wordt daarom? Dat kan nu dus echt niet meer. Steeds meer mensen kiezen weer voor houten tuinmeubelen. Uiteraard gaat het dan wel om hout dat op duurzame en legale manier is gekweekt en gekapt. Houten tuinmeubelen zijn duurzaam en sterk, en geven een rustgevende en warme uitstraling.

Als aanvulling op de tuinmeubelen: trendy accessoires

Tot slot nog wat laatste tips om je tuin verder aan te kleden. De laatste jaren zien we steeds meer dat de buitenruimte een verlengstuk van het interieur van een woning wordt. Wat daarom echt niet mag ontbreken? Een tuinkleed en sfeervolle tuinverlichting!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.