Vakantiechecklist om je huis veilig achter te laten

De kriebel in je buik wanneer je op vakantie gaat, wij hebben hem nog steeds. Het verheugen op het lekkere eten, de fijne tijd samen en het ontdekken van nieuwe plekken is heerlijk. Toch ontstaat er ook wel eens een andere kriebel, de kriebel van; Gaat het thuis allemaal wel goed? Is er niet ingebroken, staat de verwarming niet nog aan of erger nog; Brand de toko niet af? Door schade en schande tot stand gekomen, hier de checklist die jij voor vertrek bij langs kunt lopen om er zeker van te zijn dat er niks gaat gebeuren.

Better safe, than sorry

Helaas is een inbraak nooit helemaal uit te sluiten, ook niet wanneer je het beste alarm dat er is aanschaft. Dieven zijn tegenwoordig zo inventief dat ze (bijna) alles kunnen omzeilen. Toch is het investeren in goede beveiliging zeker aan te raden. Het schrikt dieven in ieder geval af wanneer zij zien dat er camera’s hangen.

Het fijne is, via de smartphone kun je zelf tegenwoordig meekijken op de camera. Vertrouw je het niet? Dan bel je gewoon vanuit je strandstoel de politie!

Veiligheidscamera

Geef licht

Iets waar inbrekers nog meer een ontzettende hekel aan hebben is licht, veel licht. Hang in en om je huis dan ook lampen op met sensoren. Deze doen dieven schrikken in het donker en zorgen ervoor dat ze snel hun biezen pakken.

Ook het neerzetten van een schemerlamp met timer is een aanrader, hierbij lijkt het net of er iemand thuis is. Zet dan weer niét openbaar op social media dat je weg bent, want ook daar kijken dieven tegenwoordig rond.

Wees erop gebrand

Naast diefstal en inbraak zijn er meer gevaren, zoals brand. Installeer daarom te allen tijde brandmelders in je huis. Kies hierbij voor zogenaamde slimme varianten, deze geven een seintje aan jou smartphone wanneer er in jouw huis iets loos is. Hierop kun jij actie ondernemen en de brandweer bellen.

Of de schade hiermee helemaal voorkomen wordt? Dat is de vraag. Een goede inboedelverzekering en woonverzekering verlicht de pijn enigszins.

Beter een goede buur

Naast alle technologische manieren blijft het een aanrader om je buren te vertellen dat jij voor langere tijd op pad gaat. Mocht je een goede band hebben, geef ze dan een sleutel en vraag ze de postbus de legen. Want een brievenbus vol kranten en post doet natuurlijk maar één ding vermoeden; Deze mensen zijn op pad!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.