De meest voorkomende soorten van overlast thuis

Helaas zijn we ook thuis niet altijd vrij van overlast. Of het nu gaat om altijd een groep hangjongeren rond het huis te hebben of een wc die continue overstroomt: het verziekt je woongenot. Meestal is het helder wat voor overlast zorgt, maar soms juist helemaal niet. Wat doe je dan? En wat komt regelmatig voor en wat kan je eraan doen?

Vervelende geuren of lekkages

Het wil nog weleens gebeuren dat er een akelige lucht hangt in huis. Vaak zal het duidelijk zijn waar de stank vandaan komt en kan je overgaan tot actie. Maar helaas kan het ook zeer onduidelijk zijn en kom je er met de beste wil van de wereld niet uit. Ook lekkages kunnen zo’n probleem vormen. Maar wist je dat ook gezondheidsproblemen, aan bijvoorbeeld de luchtwegen of altijd maar hoofdpijn hebben, door dit soort overlast kan ontstaan? Naast geur en lekkage kunnen ook andere zaken de luchtkwaliteit in huis naar beneden halen. Te veel vocht, tocht of bijvoorbeeld schimmels kunnen voor serieuze gezondheidsklachten zorgen. Maar hoe kom je daar nu achter? Gelukkig kan je het binnenmilieu laten testen door bedrijven als Strooming. Zij zullen monsters komen nemen en metingen verrichten. Aan de hand hiervan zal er advies uitgebracht worden hoe het milieu te verbeteren is. Een luchtkwaliteitsonderzoek door Strooming Rotterdam is dan ook een goede start voor een gezonder leefmilieu in je huis. Overigens kan Strooming.nl ook helpen om geluidshinder te meten, zodat je bewijs hebt bij problemen met geluiden van buren, maar ook ander geluidsoverlast waarbij je bijvoorbeeld bij de gemeente moet zijn.

Lekkage

Ongedierte

Een ander vaak voorkomend probleem is ongedierte. Hoewel de diertjes in de natuur van nut zijn, zijn ze in huis wel degelijk een plaag. Niemand zit te wachten op wespennesten in de muren, een mierenplaag in de keuken of een muizenplaag in de garage. Probeer zo dier- en milieuvriendelijk te werk te gaan. Kleine aanpassingen kunnen trouwens ook al helpen. Bij een muizenplaag kan je bijvoorbeeld kijken of je erachter kunt komen waar ze binnen komen en deze toegang vervolgens blokkeren. Zowel voor een muizenplaag als een plaag van veel andere insecten geldt dat ze meestal afkomen op eten. Zorg dan ook dat etenswaren afgesloten bewaard worden en dat de afvalbak goed sluit. De GFT-bak zet je zover mogelijk bij je huis vandaan… 

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.