De industriële look in de tuin: stoer en stijlvol

Wil je jouw tuin een moderne en stoere uitstraling geven? Denk dan eens na over een industriële look. Deze stijl combineert robuuste materialen met natuurlijke elementen, wat zorgt voor een unieke sfeer in de buitenruimte. In het onderstaande artikel lees je diverse tips om de industriële look naar je eigen tuin te brengen.

Stoere en natuurlijke beplanting

Sommige mensen vinden een industriële tuin heel kil klinken, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn! Er is juist ruimte voor weelderige beplanting. Kies voor planten met grote bladeren en robuuste stelen zoals hosta’s en bamboe. Combineer dit met luchtige grassen en speelse wildbloemen. Dit zorgt voor een mooi contrast met de strakke lijnen en ruwe materialen in de tuin.

Bakstenen muur betrekken bij de tuin

Bakstenen muren zijn een kenmerkend element van de industriële stijl, zowel binnen als buiten. Als jouw woning al een mooie bakstenen gevel heeft, kun je deze betrekken bij het tuinontwerp. Grenst er geen bakstenen muur aan de buitenruimte? Overweeg dan om er zelf eentje te maken. Hiervoor kun je het beste bakstenen kopen die qua kleur en textuur goed passen bij de robuuste sfeer. Denk aan donkere kleuren en ruwe afwerkingen. Het muurtje kan dienen als achtergrond voor de beplanting of als afscheiding tussen verschillende delen van de tuin. Een groot voordeel van de industriële stijl is dat de afwerking lekker nonchalant mag blijven. Maak je dus geen zorgen als het resultaat niet helemaal strak is.

Aandacht voor robuuste materialen

Gebruik veel robuuste materialen om de industriële look te versterken. Denk aan beton, cortenstaal en hout met een verweerde uitstraling. Beton(look) kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor terrastegels en meubels. Cortenstaal is ideaal voor stoere plantenbakken, omdat het materiaal na verloop van tijd een mooie roestkleur ontwikkelt zonder kwaliteit te verliezen. Houten elementen zoals een pergola, schutting of schuur voegen wat extra warmte toe aan het geheel.

Loungeset in industriële stijl

Een comfortabele loungeset mag natuurlijk niet ontbreken in de tuin. Kies voor meubels met strakke lijnen en stoere materialen. Een loungeset van zwart staal, aluminium of hout past erg goed bij deze stijl. Vergeet niet om een aantal zachte kussens toe te voegen om het zitcomfort te verhogen en een gezellige sfeer te creëren.

Kleurgebruik in een stoere tuin

Een ingetogen kleurenpalet is een vereiste in een industriële tuin. Neutrale kleuren zoals zwart, grijs en wit vormen de basis. Dit zorgt namelijk voor een stoere uitstraling. Voeg accenten toe met aardetinten en roestkleuren, die bijvoorbeeld terugkomen in bakstenen en cortenstaal. Zo maak je de tuin helemaal af!

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.