Zo creëer je een echte chillhoek

Zoek je naar een plek in huis waar je helemaal kunt ontspannen en tot rust kunt komen? Een plek waar je je kunt chillen na een drukke dag of waar je gezellig kunt samenkomen met vrienden? Je hebt dan zeker een chillhoek nodig. Er zijn verschillende manieren om een chillhoek te creëren, maar het ligt er natuurlijk ook een beetje aan wat jij leuk vind. Heb jij een televisie met gameconsole nodig? Of houd je meer van een goed gesprek bij het kaarslicht? Hoe dan ook, er zijn een aantal basis dingen waar je sowieso rekening mee moet houden.

Kies de juiste plek

Het eerste en beste wat je moet doen is de ideale plek vinden voor je chillhoek in de tuin. Kijk rond en zoek naar een hoekje of een rustig plekje waar je je op je gemak voelt en waar je voldoende ruimte hebt om je chillhoek in te richten. Misschien heb je al een favoriete plek in gedachten, zoals een beschutte hoek met een mooi uitzicht op je tuin. Houd ook rekening met de zonnestand en schaduwplekken, zodat je op warme dagen kunt genieten van verkoeling.

Comfort is key

Een echte chillhoek moet comfortabel zijn. Investeer in zachte en knusse relaxbanken of fauteuils waar je heerlijk in kunt neerploffen. Je kunt het helemaal afmaken en comfortabel maken met wat kussen en dekentjes. Ook handig als je buiten een chillhoek creëert en ook in de koudere avonden buiten wilt zitten. Een grote poef kan ook dienen als een ontspannen zitplaats of zelfs als een voetenbankje.

Sfeerverlichting voor de juiste ambiance

De juiste sfeerverlichting kan een wereld van verschil maken in je chillhoek. Kies voor warme en gedempte verlichting om een ontspannen sfeer te creëren. Hang een paar sfeervolle lampen op of plaats wat kaarsen in mooie kaarsenhouders. Je kunt ook gebruikmaken van dimmers om de lichtintensiteit aan te passen aan de sfeer. De beste keuze is LED verlichting, want die kun je ook vaak dimmen met een afstandsbediening, en zelfs voor kleur veranderen.

Entertainment

Een chillhoek is niet compleet zonder entertainment. Bedenk wat jij (en je vrienden) leuk vinden om te doen. Wil je meer een chillhoek voor me-time? Het kan dan handig zijn om te kiezen voor een boekenplank met wat boeken of tijdschriften. Je zou ook een televisie kunnen neerzetten of ophangen, en als je graag met vrienden bent, zou een gameconsole ook geweldig kunnen zijn. Het ligt er echt aan wat jij wilt doen. Houd je van muziek? Plaats dan een speaker of een oude platenspeler. Richt het in met dingen die jij leuk vind. Er zijn zo nog tal van ideeën om een chillhoek te maken, maar met deze tips kom je al een heel eind!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.