Loftachtig eten

Het begrip loft ontstond in de jaren zeventig in New York. In de wijk SoHo, een voormalig industriegebied, trokken kunstenaars, op zoek naar ruime en goedkope atelierruimte, in leegstaande panden. Het bewonen van deze bedrijfshallen was in eerste instantie illegaal, maar bleek oncontroleerbaar. Met de groeiende groep creatieve bewoners kwamen er galeries, bars en restaurants en na een jaar was de wedergeboorte van SoHo een feit. De trend om fabrieksgebouwen tot woningen te verbouwen verspreidde zich vervolgens in de jaren tachtig over heel Amerika, en vond later ook in Europa navolging. Nog steeds is wonen in industrieel erfgoed zeer populair; zo populair dat nu ook de nieuwbouwloft in opmars is. In dat geval wordt met loft een open, vrij indeelbare ruimte bedoeld.

Keuken

Eerlijke materialen als glanzend RVS, robuust beton en verweerd hout. Roestvrijstalen apparaten zoals een vrijstaande oven, afzuigkap en of retro koelkast bijvoorbeeld. Het aanrechtblad is in hittebestendig beton. Een Keukenmeubel is vrijstaand, zoals een stellingkast om het servies een plek te geven.

Loft keuken

Eten

De eetruimte is gekoppeld met de keuken. Eetkamer en keuken zijn één ruimte geworden. De uitstraling van ruimte en functionaliteit zijn ook van toepassing bij het eetgedeelte. In ieder geval een robuuste tafel liefst van hout of betonblad met houten schragen of een metalen onderstel. Robuust en groot, afhankelijk wat de ruimte toelaat. industriële eetkamerstoelen van leer zijn een goede keuze. Mits de stoelen voldoen aan de eisen van comfort. De eettafel is niet alleen bedoeld voor het eten, maar heeft gedurende de dag verschillende functies. De werktafel overdag, de huiswerktafel in de middag, het gemeenschappelijke diner en het natafelen. Voor de stoelen worden dus eisen gesteld die afgestemd zijn op het moment van de dag. Ergonomisch tijdens het werken, geschikt voor kinderen en comfortabel tijdens en na het eten. Denk ook aan andere industriële meubelen, zoals industriële hanglampen.

Eetkamerstoelen met wielen en armleggers zijn het meest flexibel. Het vraagt wat meer ruimte, maar bij een XL-tafel moet er voldoende plek zijn voor zes tot acht stoelen.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.