Camelia stekken

De camelia is een plant die uit veel verschillende soorten bestaat. Het is een plant met veel karakter die goede verzorging nodig heeft. Er is vaak te horen dat een camelia een moeilijke plant is, maar als je op een paar dingen let kan het eigenlijk niet misgaan. Een camelia stekken is mogelijk, maar eist wel wat tijd en energie. Bij het stekken van een camelia kan het namelijk lang duren voordat er wortels uit de stekken groeien. In dit artikel lees je precies hoe je een camelia stekken kunt.

Camelia stekken

Camelia vermeerderen

Een camelia vermeerderen eist tijd en geduld. Het is een prachtige plant waar iedereen wel veel van in de tuin zou willen hebben. Als je een camelia vermeerderen wil, dan zul je met een paar factoren rekening moeten houden. Ten eerste zul je een stek van de camelia moeten nemen die halfverhout is. Het vermeerderen van een camelia kun je het beste doen in de zomer. De camelia houdt namelijk van een warme bodem en een stek die voor het eerst in de grond gaat staan, heeft een bodemwarmte van minimaal 22 graden nodig. De stek die je neemt van de camelia zet je eerst in het water, waarna er wortels aan de stek groeien. Als er genoeg wortels aan de stek zitten kun je de stek in potgrond plaatsen. Het kan zeker twee maanden duren voordat er wortels aan de stek groeien. Een beetje geduld heb je dus wel nodig.

Camelia planten? Let op de standplaats

Een camelia planten die uit een pot komt kun je het hele jaar doen, al is het wel belangrijk dat de grond niet bevroren is. Het liefste is de grond aan de zure kant en staan deze niet op de oostzon. Het is een plant die niet per se van direct zonlicht en extreme warmte houdt, houdt hier dus ook rekening mee als je de camelia planten gaat. Met de juiste verzorging en standplaats kun je extreem lang genieten van de bloemen van de camelia.

Camelia verplaatsen naar nieuwe grond

Wil je een camelia op een andere plek in de tuin plaatsen omdat de camelia het misschien niet goed doet op de huidige plek? Doe dit dan tussen oktober en maart, maar niet wanneer er vorst is. Als je Camelia verplaatst in de zomer dan heeft de Camelia erg veel water nodig om alle bladeren goed te kunnen onderhouden. Het is belangrijk dat als je de camelia verplanten gaat, dat je deze op de juiste plek neerzet. Pas op met ochtendzon in de winter, dan ontdooien ze en bevriezen ze weer zodra de zon weg is. Dit kan ervoor zorgen dat de knoppen uitvallen en dat willen we natuurlijk voorkomen met de prachtige camelia!

Camelia verplanten

Camelia is een echte bloeier!

Er zijn veel verschillende soorten camelia’s, die allemaal een verschillende bloeitijd en kleur hebben. De rode, roze en witte camelia zijn het populairst. Vrijwel alle soorten camelia’s bloeien voor een lange tijd, meestal is dit van februari tot mei. Echter, er zijn ook verschillende soorten die kunnen bloeien van oktober tot december. Als je verschillende camelia’s bij elkaar zet, dan kan het zomaar voorkomen dat je het hele jaar van de camelia kunt genieten in allerlei verschillende kleuren.

Wil je meer weten over de camelia? Lees dan de andere artikelen over de camelia op onze website. Wij proberen je zo goed mogelijk te informeren zodat jij alleen maar hoeft te genieten van de camelia. Heb je zelf een goed gelukte stek van een camelia? Laat ons weten wat je hiervoor hebt gedaan, wij horen graag tips van jou!

Downloading our folder

To download our folder we require you to fill in your name and email address.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.