Boekrecensie: Een kleine eetbare tuin, Madelon Oostwoud

Recensie door Barry Disveld, 14-06-2021

Dit voorjaar heb ik het boek "Een kleine eetbare tuin" van schrijfster Madelon Oostwoud gelezen. Het is een verfrissend boek met goede informatie, ondersteund met leuke illustraties. Het boek richt zich vooral op mensen met een beperkte tuin of zelfs een balkon. Het vertelt alles over eetbare planten, groenten en kruiden. Madelon Oostwoud is al jaren actief in de wereld van moestuinen en onder andere vanwege deze kennis zorgt ze voor meer dan genoeg verassende voorbeelden. Je kan in dit boek je hart ophalen als je meer wilt dan de gebruikelijke – en vrij saaie - tomatenplanten, courgetteplanten of paprikaplanten.


Inclusief handige plantengids van eetbare planten

Het boek bevat een uitgebreide plantengids van eetbare planten. Hier vind je allerlei info over zonlicht, water en andere verzorgingstips voor meer dan 200 eetbare planten. Super handig voor mensen die nog redelijk onervaren zijn op het gebied van de moestuin.
 Inrichting van kleine tuinen of balkons

"Een kleine eetbare tuin" is meer dan een boek over tuinieren. Uiteraard is er meer dan voldoende aandacht voor allerlei eetbare planten, groenten en kruiden. Een grote meerwaarde die het boek heeft, zijn de richtlijnen voor het inrichten van de tuin. De auteur geeft legio voorbeelden van stadstuinen, campingtuinen, balkontuinen en moestuinen, allemaal met hun eigen weloverwogen inrichting. Oostwood adviseert je om je tuin niet zomaar in te richten, maar om van te voren rekening te houden met zaken als zonlicht, schaduw, seizoenen en bewatering.  


Waarom moet je dit boek lezen?

"Een kleine eetbare tuin" is een geweldig boek voor iedere moestuinliefhebber, die niet per se over een flink aantal vierkante meters beschikt. Dit boek is ideaal voor mensen met een kleinere stadstuin, terras of balkon. Met de basisregels in het achterhoofd, schetst Madelon Oostwoud de perfecte tuin tot in detail. Dit boek is een ideale mix tussen tuinieren, tuinontwerp en plantenkennis. 

Geïnteresseerd geraakt na het lezen van deze review? Koop het boek hier

 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.