Boekrecensie: De tuinbijbel, At Home Publishers

Recensie door Sander Admiraal, 03-05-2021
 

De tuin moet je volgens de auteurs Frank Berckmans en Grégory Mees zien als een eindeloos kunstwerk dat door de invloed van de seizoenen anders wordt beleefd. Volgens de bijbel is de mensheid ontstaan in een tuin, de Tuin van Eden, een oord van puur genot. Helaas overschreed de mens grenzen en wetten, wat ertoe leidde dat de mens mocht werken in het zweet zijns aanschijns.
 

Genieten van de tuin

De auteurs van De Tuinbijbel willen de lezers graag leren dat met het juiste voor werk, de mens meer kan genieten van zijn tuin dan dat hij erin moet werken. Dit boek neemt je mee van mooie tuinontwerpen tot handige instructies over hoe je het beste een tuin kan ontwerpen, inrichten, onderhouden en bovenal ervan kan genieten. Daarbij focussen de auteurs zich niet alleen op weelderige kasteeltuinen (landschapstuinen volgens Frank en Grégory), maar houden ze ook rekening met verkavelings tuinen en stadstuinen.

Boekomslag De Tuinbijbel
 

De Tuinbijbel als tuinboek

De Tuinbijbel is een uitstekend tuinboek als je graag meer inspiratie wilt opdoen over de mogelijkheden voor jouw tuin. Er staan tips in over hoe je bijvoorbeeld een verticale tuin (balkon tuin) of een onderhoudsvrije tuin inricht. De auteurs willen de lezers een belangrijke tip meegeven, namelijk: “Je geniet pas van een tuin als die rust uitstraalt. Daarom moet een tuin in harmonie zijn met zijn omgeving en met zichzelf.” Een tuin heeft gedurende seizoenen andere gezichten, maar ook in daglicht of bij nachtlicht heeft de tuin een eigen en unieke uitstraling, Frank en Grégory geven goede tips over tuinverlichting. Gedurende het hele boek komt rust en harmonie veelvuldig terug. Dit begint al bij de planning, schuw niet om vroegtijdig een expert in te schakelen voor grote klussen zoals: fundering en bouwen.
 

De boodschap in De Tuinbijbel

Ik vind De Tuinbijbel overall een erg goed en inspirerend boek die je als hobby tuinman goed voorbereid op alles waar je rekening mee moet houden bij en in een tuin. Er is geen eenduidige boodschap in dit boek (behalve plannen en goed voorbereiden), in De Tuinbijbel staan veel voorbeelden van tuinen inclusief zwembaden, maar laat je daardoor niet afleiden, het is zeer sfeerbepalend, maar zeker niet leidend als je zelf op zoek bent naar een boek met handige tips om je kleine ‘postzegel’ tuin her in te richten. Ik zou dit boek aanraden indien je op zoek bent naar een tuin waarvan je geniet en die je een vakantiegevoel geeft, leer hoe je echt kan genieten van je tuin. Iedere bladzijde is mooi geïllustreerd en staat vol met handige tips en tricks. Waarvan akte.

Klik op deze link om het boek zelf te kopen. Veel leesplezier!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.