Boekrecensie: De moestuin, Floor Korte

Recensie door Kirsten van Popering, 05-07-2021

Een eigen moestuin is al lang niet meer saai, oubollig of iets voor senioren. Integendeel! Moestuinieren is anno 2021 super hip, ook als je de 30 al bent gepasseerd. Dat vindt Floor Korte in ieder geval wel en daarom schreef ze het boek ‘De Moestuin’. Doordat Floor in 2013 vier tomatenplanten van haar zus kreeg, was haar interesse in moestuinieren gewekt. Het begon voor Floor allemaal met een eigen dagboekje, gevolgd door een blog en een populair Instagram account. Het geeft haar rust als ze de plantjes in haar eigen moestuin ziet groeien, deze met veel liefde kan verzorgen en door überhaupt in de natuur bezig te zijn. Met dit boek wil ze mensen enthousiasmeren en haar passie voor de moestuin dolgraag met iedereen delen.
 

My stress free zone: stressvrije momenten in de moestuin

De Moestuin, My stress free zone: zo heet het boek van Floor Korte. Met haar tips & tricks hoopt ze dat de lezer veel stressvrije moestuin momenten heeft. Floor vertelt je stap voor stap hoe jij een eigen moestuin kan beginnen. Iedere maand legt zij, door middel van do’s & dont’s, uit wat er allemaal te doen is in de moestuin. Leuk detail: er staan door het hele boek super veel recepten. Zo weet je precies wat je met de oogst kan doen: maak van courgettes bijvoorbeeld een gezond soepje of van tuinbonen en doperwten een heerlijke tapenade. Heb je geen tuin om een eigen moestuin te beginnen? Ook daar heeft Floor aan gedacht! In het boek staan namelijk ook tips hoe je op een terras of balkon kan moestuinieren. De werkzaamheden blijven eigenlijk hetzelfde, alleen groeien de plantjes in potten, bakken of kratten. In het boek kan natuurlijk een zaai- en oogstkalender niet ontbreken. Of wat dacht je van een moestuinwoordenboek en tips hoe je op natuurlijke wijze beestjes, zoals slakken, muizen, muggen en luizen uit de moestuin houdt.

Een eigen moestuin: echt iedereen kan beginnen

Door het coronavirus stond de wereld opeens op zijn kop en is iedereen massaal aan het tuinieren gegaan. Dat begrijp ik wel, want je moet wat met je tijd. Boeken over duurzaam tuinieren, kamerplanten, stekken en tuinplanten zijn momenteel super populair en schieten als paddenstoelen uit de grond. Als je écht meer wilt weten over de moestuin, dan raad ik je het boek van Floor Korte zeker aan. Alles wat ik wilde weten over de moestuin staat in dit boek. Het is een super handig overzicht met wat er per maand in de moestuin te doen is. Daarnaast vind ik in het boek de zaai- en oogstkalender heel overzichtelijk. Handig wanneer ik snel wil weten of ik de andijvie al kan zaaien of wanneer het tijd is om die rode aardbeien te oogsten (en lekker op te eten natuurlijk). De schrijfstijl van Floor is duidelijk en goed te begrijpen voor mij als beginnende moestuinierder. De eigen foto’s en tekeningen maken het plaatje helemaal compleet. In ‘Floors Moestuinwoordenboek’ staan ook nog eens alle vaktermen en kan ik mijzelf zo langzaamaan een echte moestuin expert noemen.
 

Conclusie: mijn eigen tuin vol met moestuin planten

Ik ben dit boek gaan lezen, met als resultaat dat mijn tuin inmiddels aardig vol staat met planten; van spitskool tot komkommer en van palmkool tot sperziebonen. Nog even en we eten groenten uit eigen tuin! Het enthousiasme van Floor heeft mij ook te pakken en zit ik regelmatig te moestuinieren in mijn eigen stress free zone. Rust geeft het moestuinieren zeker, maar nog leuker is de oogst. Nog even en ik kan de eerste radijsjes al oogsten: ik kan niet wachten. Kortom, dit moestuin boek is een alles-in-1 boek en zeker een aanrader voor elke moestuinierder, beginnend of juist ervaren. Met de basiskennis van Floor kan ook jij aan de slag!

Ben je ook geïnspireerd geraakt? Koop het boek dan snel hier! 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.