Bloempot

De interieurstijl van je woning, wordt bepaald door de elementen die jij in je huis gebruikt. Welke kleuren hebben je muren, meubels en overige accessoires zoals kussen, dekens en lampen? Niet alleen kleur heeft een grote invloed op de uitstraling van je interieur. Denk aan printjes, textuur en een goed combineren van meubels met planten. Goodgardn is natuurlijk fan van alles wat te maken heeft met onze groene vrienden, daarom geven wij graag meer informatie over bloempotten.

Bloempotten interieur stijlvol

Bloempotten tips en trends 2020

Waarschijnlijk hoor je het wel vaker om je heen; mensen zijn steeds meer op zoek naar rust. De trends van 2020 zijn dan ook; rust, ruimte en de natuur dichterbij huis halen. Tegenwoordig zijn er voortdurend mensen die hun tuin inrichten op manier, waardoor je zelfs in de wintermaanden van je tuin kan genieten. Denk aan het bouwen van een overkapping en terras verwarming aanleggen. Zoals eerder genoemd is zo ‘natuurgetrouw’ mogelijke materialen gebruiken de trend van 2020. Naast materiaalgebruik, spelen de kleuren ook een belangrijke rol. De natuurtinten bruin, groen en blauw sluiten aan bij dit thema. Probeer niet direct voor de meest gebruikelijke materialen te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een roestige bloempot. 

Bloembakken

Bloembakken hebben bij de meeste mensen een ouderwets imago. Vaak is een balkonbak gemaakt van riet of kunststof. Gelukkig zijn er tegenwoordig kunststof bloembakken die voorzien zijn van een goede kwaliteit. Heb je ooit gehoord van een modulaire plantenbak? Het klinkt erg interessant, maar het betekent simpelweg dat de plantenbak uit meerdere onderdelen bestaat. Hierdoor kan je onderdelen van je plantenbak gemakkelijk weglaten of toevoegen. Je plantenbak krijgt hiermee een interessant en origineel uiterlijk!   

Houten plantenbak

Stappenplan: Hoe maak je zelf een bloembak? 

Steek jij graag je handen uit de mouwen? Maak dan je eigen bloembak van hout. Lees de tips van Goodgardn, voor het maken van een bloembak van hout. 

Benodigde materialen

 • Vlondertegels

 • Schuurmachine

 • Schuurpapier

 • Worteldoek 

 • Nietpistool

 • Zaag

 • Vier metalen poten

Stappenplan: bloembak maken

 1. Markeer de vlondertegels op het gewenste formaat

 2. Zaag de vlondertegels tot de markeerpunten

 3. Gebruik je schuurpapier- en machine om het hout glad te maken

 4. Zet met een boormachine de onderdelen vast met schroeven

 5. Als laatste maak je de onderkant van de bak vast

 6. Bevestig de metalen poten aan de bak

 7. Gebruik het worteldoek van de binnenkant en niet deze vast aan de vlonders

Nu ben je klaar om de bak te vullen met potgrond, zaden en/of planten. Veel plezier!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.