Bloeiende winterplanten

In de winter kan de tuin er nog wel eens erg saai en kaal uitzien. Veel planten bloeien namelijk alleen in de lente of de zomer en laten de rest van het jaar niets van zich zien. Logisch natuurlijk, want in de winter is het veels te koud voor sommige planten. Wil jij dat jouw tuin, balkon of terras er in de winter ook kleurrijk uitziet met veel sfeer? Denk dan eens aan bloeiende winterplanten! Je wist misschien niet eens dat deze bestonden, maar met bloeiende winterplantjes wordt het een groot feest. 

Bloeiende winterplanten voor buiten

Je kunt de beplanting in de tuin erop afstemmen om gedurende het hele jaar een kleurrijke tuin te hebben. Zet wat planten neer die in ieder seizoen bloemen en het kale, saaie probleem in de tuin is opgelost! Bloeiende winterplanten voor buiten kun je natuurlijk gewoon kopen bij een tuincentrum in de buurt. In de herfst of begin winter staat het hele tuincentrum hier vaak mee vol. Zorg voor een goede afwisseling tussen bloeiende winter- en zomerplanten, zo bloeit jouw tuin het hele jaar. Welke planten zijn zo sterk dat ze in de winter bloeien? Wij hebben een lijstje voor je gemaakt, zodat je gemakkelijk kan kiezen welke het beste bij jou past:

Al deze planten hebben zo hun eigen kleur, vorm en stijl. Zo gaan de Winterviolen hangen bij vorst, maar komen ze gelijk weer omhoog als de temperatuur boven het vriespunt is. Je kunt bij het maken van een plan voor de beplanting ervoor kiezen om een aantal van deze planten in de tuin te plaatsen. Zo kun je in de winter met een kop warme chocolademelk buiten bij de vuurkorf van je prachtige bloeiende winterplanten genieten! 

Groenblijvende planten in de winter

Groenblijvende planten in de winter zijn net zo een aanwinst voor je tuin als bloeiende winterplanten. Een kleurrijke tuin in de winter is natuurlijk leuk, maar nog leuker is het als het afwisselt met wat groen! Groen is de basis voor veel tuinen en als de groene planten in de winter wegvallen, dan wordt de tuin inclusief tuinplantenEen tuin is het verlengstuk van je woning. Daarom is het van belang om je kennis over planten up-to-date te houden!Sommige tuinplanten zijn groenblijvend, winterhard en andere overleven de winter niet. Daarom is het van belang om voldoende kennis te krijgen over de verzorging van iedere tuinplant. een saaie boel. Zet om dit te voorkomen wat prachtige groenblijvende planten in de winter neer! Wij hebben een lijstje voor je gemaakt met de leukste groenblijvers:

  • Aronskelk
  • Portugese Laurier
  • Zomereik

 

Stappenplan: bloeiende winterplanten voor buiten verzorgen

Iedere plant is natuurlijk anders en heeft dan ook andere verzorging nodig. In de winter valt er nog wel eens sneeuw, maar bevriest het regenwater ook vaak genoeg. Weet jij hoe je het beste bloeiende winterplanten verzorgen moet? Wij hebben een stappenplan voor je gemaakt om deze planten zo mooi mogelijk te houden:

  1. Bekijk eerst waar je de bloeiende winterplant neer wilt zetten in de tuin. Wil je deze in een pot plaatsen? Koop dan een winterharde pot!
  2. Kan de plant in de zon staan? Houdt er dan rekening mee dat de zon in de winter minder fel is als in de zomer. In de zomer zul je de plant wellicht moeten verplaatsen. 
  3. Water geven als het vriest is niet altijd een goed idee, omdat het water zo kan bevriezen in de grond. Vaak bevriest dan niet alleen het water, maar ook de wortels. Het beste geef je de planten dus rond het middaguur water.

Wij hopen dat er binnenkort genoeg winterplanten in jouw tuin of op het balkon staan! Zo kun je het hele jaar genieten van je tuin. Ook is het natuurlijk leuk als je in de winter naar buiten kijkt en er veel bloeiende winterplanten staan. Sfeer in de tuin maak je door winterplanten te plaatsen. Veel plezier en bekijk ook eens onze tuintipsPraktische tips om je tuin te verfraaien zijn altijd nuttig!!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.