Bananenplant

De bananenplant is te herkennen aan de interessante bladvormen. Niet alleen de naam van deze plant, maar ook het uiterlijk van de bananenplant geeft je een exotisch en tropisch gevoel. Wanneer je deze plant in huis haalt, lijkt het net alsof je bevindt in een warm vakantieland. 

Verschillende soorten Bananenplanten

De bananenplant heeft ook wel de naam musa acuminata. De banaanfamilie, Musaceae, telt maar liefst 400 soorten. De musa cavendishii wordt ook wel de dwerg banaan boom genoemd en kom je meest tegen in huiskamers. Andere soorten van de banaanfamilie, zijn wat minder geschikt voor het interieur. Dit komt door de lengte die deze bananenbomen kunnen aannemen. Een grappig feitje: de musa cavendishii werd in 1830 door William Cavendishii geëxporteerd naar verschillende exotische gebieden. Hierdoor ontstond er een flinke stijging in de productie van de bananenplanten. Daarom heeft de dwergbananenplant de naam ‘Cavendishii’ gekregen. Bovendien is de cavendishii een plant die eetbare bananen bezit.  

Bananenplant de kamerplant van 2020

Bananenplant ook geschikt voor buiten?

Wil jij graag een bananenplant kopen? Of misschien wil je wel meer sfeer creëren in je tuin, een bananenplant ziet er vrij exotisch uit. Zodra je een bananenplant hebt gekocht, die geschikt is voor je tuin, is het van belang een goede plek te vinden. De bladeren van de bananenplant zijn erg dun, daarom kun je de plant het beste ergens in je tuin plaatsen waar voldoende beschutting is. Als je een bananenplant wel eens in het echt hebt bekeken, zie je dat de bladeren uit de stam komen. De wortels ontwikkelen zich snel, waardoor het gemakkelijk is je plant ergens anders te plaatsen. Een bananenplant stekken is dus niet zo moeilijk. 

Tips: bananenplant verzorgen

Naast dat een bananenplant bijzondere bladeren heeft en een tropische sfeermaker is, heeft dit soort nog een voordeel. Er is weinig verzorging nodig bij een bananenplant. Hieronder een aantal tips, waardoor je plant gegarandeerd goed groeit!

  • Een bananenplant heeft bladvorming wat lijkt op een paraplu. Hierdoor valt water snel langs de plant, in plaats van in de potgrond. Door te voelen aan de potgrond, weet je zeker of je plant genoeg water heeft gekregen. 

  • Als het droog en warm weer is buiten, kunnen de bladeren gaan hangen. Zorg en dan voor dat er genoeg water bijkomt. 

  • Snoeien is niet nodig. Wel kan je bladeren met een scherp mes afsnijden, zodra ze een bruin/gelige kleur krijgen. 

Succes met het aanschaffen van een bananenplant! 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.