Balkon inrichten

Goodgardn geeft jou graag allerlei tips en inspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Eigenlijk alles wat te maken heeft met je woonomgeving. Met deze informatie willen we natuurlijk zo volledig mogelijk zijn, niet iedereen is namelijk in het bezit van een tuin. Daarom geven wij ook graag informatie over de aankleding van je balkon. Hoe groot is je balkon? En op welke manier wil jij je balkon inrichten? Het is ook belangrijk om na te denken over de stijl van je balkon. Geef je voorkeur aan een Scandinavische, Franse, industriële of juist minimalistische stijl? Het kiezen van meubilair speelt een grote rol. Als je een groot balkon bezit, kan je overwegen om een echte Urban Jungle te creëren. Je balkon krijgt dan dezelfde uitstraling als je tuin. Je balkon inrichten wat past bij jouw voorkeur is erg belangrijk, zodat je tijdens de warme zomerdagen het gevoel hebt dat je op vakantie bent. 

Balkon inrichting

Begin met de balkonvloer

Begin bij het begin. Dat betekend dat je als eerste moet nadenken over de vloer. Op die manier hoef je niet je hele balkon te veranderen, als je de keuze maakt om opeens een nieuwe vloer te leggen. Er zijn legio huishoudens die in een appartement wonen en de keuze maken om kunstgras op het balkon te leggen. Kunstgras op je balkon leggen is immers een slimme oplossing als je de ‘Urban Jungle’ wilt creëren die hierboven is genoemd. Je kan ook overwegen om een balkonafscheiding op je balkon te plaatsen. Door een schutting te plaatsen, kan je je balkon gemakkelijk onderverdelen in twee verschillende ruimtes. Dit is echter alleen aan te raden indien je in het bezit bent van een balkon met een grote oppervlakte, anders wordt de ruimte die je kan gebruiken wel erg klein. Zo kan je veel meer met je balkon doen dan je denkt. Naast het leggen van kunstgras, kan je ervoor kiezen om houten vlonders te plaatsen op je balkonvloer. Hierdoor krijgt je balkon een luxe uitstraling. 

Meubels voor op het balkon

Steeds meer appartementen in grote steden worden gebouwd met een Frans balkon. Ruimte wordt bespaard, door hekwerk wat voor twee deuren aan de buitenkant is geplaatst. Ookal ontbreekt er een buitenvloer, je hebt alsnog de mogelijkheid om bloembakken aan je balkon te hangen. Eigenlijk is een Frans balkon eerder een openslaande deur, waardoor het buitenleven zich meer in je woning begeeft. Naast het formaat van je balkon, is het slim om na te denken over welk meubilair je kiest om je balkon mee op te vullen. Bedenk van te voren wat het doel is van je balkon. Wil je je balkon inrichten met als doel vooral te relaxen? Of ben je van plan om tijdens de zomer veel etentjes te geven? Dan kan je het beste je balkon inrichten met balkon stoelen of zelfs een volledige balkonset aanschaffen! Zoals je ziet is er van alles mogelijk! Let goed op de oppervlakte van je balkon. Maak een secure afmeting, zodat je bij het aanschaffen van balkon meubels niet in de problemen komt met beschikbare ruimte. 

Een stappenplan voor de transformatie van je balkon

  1. Bedenk het doel van je balkon.
  2. Schets een plattegrond van je balkon.
  3. Maak een inventarisatielijstje met benodigde materialen en voorwerpen.
  4. Haal de juiste materialen in huis. 
  5. Steek je handen uit de mouwen en begin aan de metamorfose van je balkon!
     

Ga slim om met de beperkte ruimte

Een balkon inrichten is vaak lastiger dan een ruime tuin inrichten. De beperkte ruimte vormt het grootste struikelblok. Het is echter niet zo dat een klein balkon geen heerlijke buitenruimte kan worden. Laat je niet beperken, maar zorg voor een kleiner formaat. Ben jij gek van loungen? Kies dan voor een kleine palletbank. Zit jij graag tussen groen? Kies dan voor een paar kleine plantenbakken met mooie groene tuinplanten. Verlichting is essentieel en als je slim bent hoeft dit geen ruimte in te nemen. Gebruik het plafond voor extra ruimte. Zo is er altijd wel ruimte voor potten, planten, bloembakken, lampjes en kussens. 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.