Alles wat je moet weten over stacaravans

Heb je weleens een stacaravan gehuurd? Het geeft je een gevoel van vrijheid en je vindt ze op de mooiste plekjes in Nederland en daarbuiten. Ofschoon stacaravans veel weg hebben van een verrijdbare caravan, zijn er weldegelijk verschillen. Een stacaravan hoort eigenlijk op zijn plaats te staan, zoals de naam al doet verklappen. Het formaat is namelijk een stuk groter dan een verrijdbare caravan, en dat maakt het wel een stuk lastiger om de stacaravan achter je auto vast te binden. In het geval je nog in de oriënterende fase bent en jezelf afvraagt of een stacaravan kopen iets voor jou is, lees dan nog even verder. In dit artikel delen we drie redenen waarom een stacaravan kopen de moeite waard kan zijn.

Je zit niet meer vast aan een reservering

Jaarlijks boeken veel Nederlands een zomervakantie, maar de vraag is natuurlijk of er nog wel een leuke chalet, stacaravan of vakantiewoning beschikbaar is. Dat kan behoorlijk stressvol zijn. Gelukkig behoort dit tot het verleden bij aanschaf van een stacaravan. Heb je een weekend niets te doen en wil je er even tussenuit? Spring in de auto en rij er naartoe. En mocht je last-minute besluiten om toch thuis te blijven, dan is er geen man over boord. Je zit namelijk niet vast aan een reservering. Heerlijk!

Nieuwe mensen leren kennen

Een chalet, vakantiewoning of een stacaravan: het is als een tweede huis. Dat betekent wel dat je optimaal wilt kunnen genieten in een omgeving waar jij je prettig voelt. Veel mensen kiezen ervoor om de stacaravan te plaatsen op een vakantiepark of camping. Leuke bijkomstigheid is dat je daar ook veel andere mensen tegenkomt. Je moet er natuurlijk wel van houden, maar op een camping schijnt het ontzettend gezellig te zijn.

Hoeveel kost een stacaravan?

Laten we voorop stellen dat kwaliteit en betrouwbaarheid belangrijke vereisten zijn voor een zorgeloze aankoop van een stacaravan. Er zijn veel verschillende stacaravans verkrijgbaar en ook in verschillende prijsklassen. Een nieuwe stacaravan kost gemiddeld €30.000 tot €40.000. Dat is een behoorlijke som geld! Sommige mensen zien een stacaravan als een beleggingsvorm. Je kunt een stacaravan namelijk ook met een lening of hypotheek kopen, maar dat brengt ook weer wat risico’s met zich mee. Een stacaravan kopen tweedehands lijkt dan een uitstekend alternatief, mits de stacaravan wel bij een betrouwbaar bedrijf wordt gekocht. Hoeveel een tweedehands stacaravan kost, hangt onder andere af van de conditie van de stacaravan, de leeftijd en de locatie waar de stacaravan staat. Succes!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.