5 voordelen van raambekleding: Van inkijk tot isolatie

Vrijwel iedereen heeft wel iets voor de ramen hangen. Maar waarom eigenlijk? Raambekleding kent een aantal bekende voordelen. Zo wordt raambekleding meestal toegepast om de zon te weren. Of om inkijk te verminderen. Maar wist je dat raambekleding nog meer voordelen kent? We noemen er vijf!

1. Zonwering

Meestal wordt raambekleding gebruikt om de zon te weren. Van lichtschitteringen op je TV-scherm voorkomen tot complete verduistering in de slaapkamer creëren. Wil je alleen de reflectie op je scherm verminderen? Dan volstaat een lichtdoorlatende oplossing. Inbetween gordijnen of lichtdoorlatende rolgordijnen bijvoorbeeld. Wil je optimale verduistering? Dan zijn verduisterende plisségordijnen een goed idee! Plisségordijnen monteer je namelijk strak op het raam. Zo heb je nauwelijks last van lichtkieren. 

Zonwering salano

2. Inkijk

Een andere bekende reden om raambekleding aan te schaffen is inkijk. Loopt er een stoep voor je huis langs? Dan merk je ongetwijfeld dat veel voorbijgangers het niet kunnen laten om een blik naar binnen te werpen. Vind je dit vervelend? Dan is raambekleding een goede oplossing. Voor privacy overdag is een lichtdoorlatende stof voldoende. Zo zorg je dat er nog wel daglicht binnenkomt. Wil je ook ‘s avonds privacy? Ga dan voor een combinatie van lichtdoorlatende en verduisterende raambekleding. Vitrage en overgordijnen bijvoorbeeld.

3. Isolatie

Steeds meer mensen gaan op zoek naar oplossingen om hun huis te isoleren. Denk aan vloerisolatie en HR++ glas. Maar ook aan isolerende raambekleding! Veel warmte gaat namelijk verloren via de ramen. Met de juiste raambekleding houd je de warmte wel binnen. De allerhoogste isolatiewaarde bereik je met duo plisségordijnen. Dat werkt zo: Tussen de twee lagen stof blijft lucht stilstaan. Deze luchtlaag houdt zowel kou als hitte tegen. Ook thermische overgordijnen zijn een goede keuze!

4. Geluid

Woon je aan een drukke weg? Of heb je veel last van galm in huis? Dan zijn akoestische gordijnen een uitkomst! De stof van akoestische gordijnen absorbeert geluid en vermindert de weerkaatsing. Wil je extra geluiddemping? Kies dan ook voor een oplossing aan de buitenkant van je ramen: Rolluiken. Rolluiken werken nóg geluiddempender dan akoestische gordijnen.

5. Sfeer

Een raam zonder raambekleding is als een vaas zonder bloemen. Het oogt incompleet. De juiste raambekleding maakt jouw interieur helemaal af. Voor elke woonstijl bestaat er geschikte raambekleding. Denk aan linnen gordijnen bij een landelijk interieur. Of aan zwarte jaloezieën bij een moderne inrichting.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.