5 tips voor het uitzoeken van de perfecte gordijnen?

Bij het inrichten van een nieuw huis zijn er talloze meubels en accessoires waar je rekening mee moet houden. Past het bij elkaar qua kleur? Zijn die deuren niet net te chique? En past dat wel bij die leren hoekbank? Zomaar wat afwegingen die de gemiddelde Nederlander zich afvraagt bij de inrichting van een woning. 

Een onderdeel wat ook zeker niet mag worden onderschat zijn de gordijnen. Want ja, ga je nu voor een vouwgordijn? Of heb je liever inbetweens? Gordijnen kunnen de sfeer in huis namelijk maken of breken. Helaas voor jou zijn er zo gigantisch veel mogelijkheden, waardoor de keuze er niet makkelijker op wordt. Om jou te helpen geven we je in dit artikel 5 tips voor het uitzoeken van de juiste gordijnen.

  1. Jouw wensen

Het eerste dat we aanraden is dat je jezelf afvraagt waar je behoefte aan hebt. Wil je donkere of lichte gordijnen? Dikke of dunne? Moet het een ‘effen’ kleur zijn of wil je het liefst een leuk patroontje erop? Zomaar wat afwegingen die je waarschijnlijk al wel hebt gemaakt in je hoofd. Op deze manier kun je al veel soorten gordijnen wegstrepen. Deze voldoen namelijk niet aan de wensen. Mocht je overigens nog meer inspiratie op willen doen wat gordijnen betreft? Check dan snel de website van Veneta.com.

  1. Isolatie nodig?

Als jij een huis hebt, waarbij de zon een groot gedeelte van de dag vol op de ramen staat, dan kan het nuttig zijn een wat dikker gordijn te nemen. Dit houdt de warmte van de zon enigszins buiten, waardoor je jezelf niet de peentjes zweet als je net aan een lekker bakkie zit. Heb jij juist wel liever de warmte van de zon in huis? Dan zijn de wat dunnere gordijnen weer een goede optie. Ook dit is iets wat je voor jezelf moet afwegen. 

  1. Pinterest

Wat veel mensen tegenwoordig doen bij de inrichting van een huis is Pinterest afstruinen. Hier kun je verschillende plaatjes bij elkaar voegen op een zogenoemd moodboard. Op deze manier krijg je een goed beeld van de sfeer die bij jou in huis kan ontstaan. Je krijgt een beter idee van de kleuren en weet al snel of de gordijnen nu wel of niet goed bij de rest van de woonkamer passen. Daarnaast doe je bizar veel inspiratie op en kom je waarschijnlijk gordijnen tegen die je uitermate positief kunnen verrassen. 

  1. De juiste voering

Het is opnieuw een afweging die je moet maken. Wil je dat de gordijnen licht doorlaten, waardoor je een licht huis krijgt in het geval van gesloten gordijnen? Of wil je dat het licht volledig afgesloten wordt? Dit heeft overigens ook invloed op de mate waarop mensen door de gordijnen heen kunnen kijken. Hiermee komt de privacy in het spel. Of je het nu wilt of niet, bij extreem dunne gordijnen kan het zijn dat mensen er doorheen kunnen kijken. Waar het bij dit onderdeel om gaat, is de voering. Hoe dikker deze is, hoe donkerder het wordt en hoe minder goed je er doorheen kunt kijken. Voor het geval van een lichte voering geldt uiteraard het tegenovergestelde. 

  1. De kleuren

Uiteraard is de kleur natuurlijk ook enorm van belang. Ook dit heeft invloed op de mate van lichthoeveelheid en sfeer in huis. Vanzelfsprekend geven witte gordijnen meer licht dan donkere gordijnen. Het is hierin belangrijk dat je voor jezelf afweegt wat je belangrijker vindt. Donkere gordijnen geven vaak een wat warmere sfeer, terwijl lichte gordijnen juist een fris gevoel kunnen opwekken. Daarbij heeft de kleur natuurlijk ook invloed op de warmte. Waar lichte kleuren over het algemeen niet al te veel warmte door laten, is dit bij bijvoorbeeld zwarte gordijnen weer anders. Al is dit uiteraard afhankelijk van de gemaakte keuze bij punt 4. 

Vouwgordijnen

Jarenlang genieten van gordijnen

Als je al deze tips eens goed naast elkaar legt en afweegt wat het beste bij jouw eisenpakket past, dan kom uiteindelijk zonder twijfel tot het voor jou perfecte resultaat. We zijn er van overtuigd dat jij uiteindelijk eindigt met de gewenste gordijnen, aangezien er voor iedereen wel iets beschikbaar is. Dat is maar goed ook met al die verschillen tussen mensen. 

Neem jezelf wel voor dat je het uitzoeken van gordijnen serieus neemt, aangezien het nu eenmaal meer invloed heeft dan je op voorhand misschien denkt. Geef jezelf de tijd, struin het internet en bezoek verschillende winkels af. Dan weten wij zeker dat je jarenlang gaat genieten van jouw nieuwe gordijnen. Succes ermee!

 

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.