Nieuwe tafel kopen? Lees deze handige tips

Je komt in jouw zoektocht naar een nieuwe tafel er al snel achter dat er best wat dingen zijn waar je rekening mee moet houden. Misschien heb je al wat inspiratie opgedaan in woonbladen, een bezoekje gebracht aan een woonboulevard bij jou in de buurt of Pinterest geraadpleegd om de ideale tafel te vinden voor jouw huis. In dit artikel delen wij de laatste tafeltrends, maar vertellen we ook waar je zoal rekening mee moet houden. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Tip 1: Kies het juiste formaat

De eerste tip gaat over de maat van de tafel. Het is belangrijk om te weten wat het formaat van de tafel moet krijgen. Dit is misschien wel het belangrijkste bij het uitkiezen van een nieuwe tafel. Maar hoe bepaal je nou eigenlijk het juiste formaat? Dat kun je doen door iets op de grond te leggen, zoals kranten of een stuk karton. Zo kun je zien hoeveel ruimte de tafel in beslag gaat nemen. Houd daarbij ook rekening dat je er stoelen, of misschien een bank, omheen gaat zetten. Er moet wel voldoende zit- en loopruimte zijn. Zo past een ovale tafel het beste in een smalle ruimte.

Tip 2: Hoeveel zitplaatsen?

De tweede tip gaat over zitplaatsen. Dit heeft ook te maken met de maatvoering. Hoeveel mensen wil je aan de tafel kwijt kunnen? Het is wel zo prettig dat er bij bezoek, bijvoorbeeld wanneer opa en oma ook een vorkje willen mee prikken, voldoende zitplaatsen zijn. Zo biedt een ronde tafel van 140 cm doorsnee plek voor 5-6 personen, terwijl aan een rechthoekige tafel van 160x90 cm 4 tot 6 personen kunnen aanschuiven. Aan een ronde tafel passen minder personen en kan je de tafel niet tegen een muur plaatsen. Aan een rechthoekige tafel kunnen veel mensen aanschuiven, maar neemt ten opzichte van andere tafels de meeste ruimte in beslag.

Tip 3: Welk onderstel?

Ook op het gebied van tafelpoten en onderstellen is er veel keuze. Zo hebben de meeste eettafels op elke hoek één poot. Dit is vooral fijn voor spelende kinderen, maar het neemt ook ruimte weg voor stoelen. Wil je liever een ruimtelijk effect creëren? Dan kan een u-poot, ook wel sledepoot genoemd, een goede optie zijn. Om genoeg ruimte voor stoelen te hebben, kun je het beste kiezen voor een tafelpoot in het midden. Deze variant kom je vooral tegen bij ovale en ronde tafels.

Tip 4: Onderdeel van je interieur

In interieurland zijn er aantal tafeltrends die steeds populairder worden. Zo blijft de industriële stijl een terugkerende trend waar natuurlijk ook industriële meubels onderdeel van zijn. Een ronde tafel of een stoere eikenhouten tafel past perfect in een landelijk interieur. Neem eens een kijkje bij Robuuste Tafels. Je kunt naar hartenlust shoppen in hun winkel, maar het is ook mogelijk om vanuit je luie stoel een industriele eettafel online kopen. Liever geen landelijke tafel? Dan kan een rechte tafel dankzij de moderne lijnen ook sfeer verhogend werkt in een modern interieur. Succes!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.