3x tips om je tuin op te frissen zonder enorme kosten

Je tuin ziet er wat verwaarloosd uit. Dat is helemaal niet erg rond deze tijd van het jaar, want je spendeert ook maar weinig tijd in je tuin. Het weer nodigt nog niet echt uit om aan de slag te gaan, maar voor je het weet breken de eerste lentedagen alweer aan. Laten we dus positief blijven en alvast vooruitkijken naar de heerlijke tuindagen! Hoe kun je jouw tuin alvast wat opfrissen, zonder dat hier direct een volledige tuinverbouwing aan te pas komt? We geven je graag wat ideeën.

Een nieuwe schutting en tuindeur

Als jouw schutting helemaal groen ziet van de aanslag, dan is het tijd om even flink aan de slag te gaan. Je kunt groene aanslag namelijk makkelijk verwijderen met een harde borstel en wat warm water. Is de schutting echter al helemaal verrot? Dan kun je wellicht beter een volledig nieuwe schutting en nieuwe tuinpoort aanschaffen. Deze zorgen direct voor een frisse uitstraling in je tuin, alsof deze net aangelegd is. Als de schutting zelf nog goed is, kun je ook alleen een nieuwe tuinpoort plaatsen. Deze wordt natuurlijk veel meer gebruikt dan de schutting, waardoor deze eerder aan vervanging toe is.

Frisse tuin

Nieuwe buitenverlichting

Het is wellicht niet het moment om flink te tuinieren, maar je kunt wel andere dingen toevoegen om de uitstraling van je tuin te verbeteren. Nieuwe buitenverlichting kan een enorme impact hebben op de sfeer van je tuin. Veel mensen vergeten het lichtplan in de tuin, waardoor er vaak sporadisch een lampje wordt geïnstalleerd. Kijk eens kritisch naar jouw tuin en waar het erg donker is in de avonden. Waar kun je een extra lampje gebruiken en wat wil je precies belichten in jouw tuin? Voor je het weet ziet jouw tuin er compleet anders uit, enkel door wat verlichting toe te voegen.

Plant alvast voor de lente

Je kunt in de winter al heel wat bollen planten in de tuin om ervoor te zorgen dat je in de lente de vruchten plukt. Bijna alle voorjaarsbloeiers, waaronder hyacinten, krokus en tulpen, kun je in de winter alvast planten. Hier heb je dus niet direct resultaat van, maar helpt je wel een handje in het voorjaar! Een kleine tip van ons, ga niet in de tuin aan de slag als het vriest, want dan is de grond erg hard. Dit kost je alleen maar meer moeite en het is ook nog hartstikke koud!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.