Zorg voor eenheid in huis en tuin met Goodgardn.nl

Zorg voor eenheid in huis en tuin met Goodgardn.nl

De tuin is het verlengstuk van je woonkamer. Misschien hoor je deze uitspraak wel vaker, maar zie je dit zelf niet zo terug in je eigen tuin. De hoogste tijd dus om de handen uit de mouwen te steken en je tuin een nieuwe uitstraling te geven. Goodgardn.nl geeft je allerlei tips om jouw huis en tuin helemaal op elkaar af te stemmen en om te toveren tot plekken waar jij jezelf kunt zijn. 
 

Voeg een comfortabele loungehoek toe aan je tuin

Hoe stem je binnen en buiten op elkaar af? Door buiten net zo’n comfortabele plek te creëren als binnen! Een aantal manieren om je tuin op te pimpen en tot een persoonlijke relaxplek om te toveren:

 • voeg tuinverlichting toe, zodat je ook ’s avonds lekker lang kunt nagenieten in je tuin;
 • bouw een tuinhuisje als minikantoor, plek om je hobby uit te oefenen of mantelzorgwoning;
 • creëer je eigen loungehoek door een loungeset aan te schaffen of zelfs je eigen loungebed te bouwen;
 • schaf een parasol aan om ook op het heetst van de dag in je tuin te kunnen relaxen.

Goodgardn.nl geeft je graag tips die je helpen om al deze dromen waar te maken. Zo lig jij binnen de kortste keren van de zon te genieten in je zelfgemaakte relaxhoek.
 

Haal het groen naar binnen met vrolijke kamerplanten

Om de balans tussen huis en tuin helemaal optimaal te krijgen, is het belangrijk om ook wat groen naar binnen te halen. Dit doe je uiteraard door kamerplanten en hangplanten aan te schaffen. Kamerplanten zijn er in vele soorten en maten en verdienen allemaal hun eigen onderhoud. Goodgardn.nl vertelt je graag alles over de eigenschappen en verzorging van populaire en minder bekende kamerplanten als de:

 • pannenkoekplant;
 • ananasplant;
 • avocadoplant;
 • monstera deliciosa;
 • bananenplant.

Waar de pannenkoekplant en monstera deliciosa erg populair zijn vanwege hun opvallende uiterlijk, voegen de bananenplant en ananasplant een tropisch tintje toe aan je woning. Ook vetplanten en cactussen zijn echte sfeermakers. Ontdek alles over de verzorging van deze kamerplanten en de juiste manier om ze te stekken.
 

Begin een moestuintje en kweek je eigen groenten en fruit

De ultieme manier om huis en tuin samen te laten komen is door een moestuintje aan te leggen. Kweek hier je eigen tomaten, komkommers, kruiden en sla en gebruik deze om in je eigen keuken de lekkerste gerechten en maaltijden van te maken. Goodgardn.nl vertelt je graag alles wat je wilt weten over:

 • het beginnen van een moestuin: hoe maak je een goede indeling en welke gewassen ga je verbouwen;
 • het planten en oogsten van druiven: hoe zorg je ervoor dat je druiven het goed doen en hoe maak je er uiteindelijk zelf wijn van;
 • het kweken van kruiden: hoe kweek je kruiden als munt en basilicum;
 • ongediertebestrijding: hoe voorkom je dat naaktslakken en andere insecten roet in het eten gooien.

Een moestuin aanleggen en onderhouden hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met deze en meer handige tips zorg je ervoor dat jouw moestuin gegarandeerd een succes wordt.
 

Projecten in huis en tuin voor elk seizoen

Ben je nog niet helemaal tevreden over de uitstraling van je huis en tuin? Een leuk DIY-project kan uitkomst bieden. Trek bijvoorbeeld ’s winters vogels aan in je tuin door vetbollen met vogelvoer te maken. Ben je toe aan een andere inrichting van je tuin? Laat je inspireren door onze tips en ga aan de slag. Zet bijvoorbeeld je eigen loungebed of tuinhuisje in elkaar of geef de schutting een schilderbeurt. Ook thuis zijn er genoeg leuke klusjes om uit te voeren: maak bijvoorbeeld je eigen kerststukje of Halloweenpompoen, leer hoe je je kamerplanten kunt stekken en geef je interieur karakter met een plantentafel. Neem een kijkje op onze website en laat je inspireren!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.