Zomer 2022: Zon, zee, zwaluw

Na maandenlang wachten is het dan eindelijk zover, de start van de zomer 2022! Het beste moment van het jaar om lekker naar buiten te gaan, van de natuur te genieten en met vrienden en familie in de tuin te zitten. De opwarming van de aarde heeft er natuurlijk voor gezorgd dat we het hier in Nederland de afgelopen maanden niet écht koud hebben gehad, maar het betekent ook dat de zomer extra warm wordt. Hierdoor heeft de tuin net wat extra aandacht nodig. Maar hoe lekker is dit; de zon wordt wakker, de zee warmt op en de zwaluwen komen teruggevlogen.

 

Hittegolf op komst

Zoals we de afgelopen jaren gemerkt hebben worden de zomers steeds heter. Dit resulteerde, zelfs in Nederland, in droogte en watertekorten. De verandering in temperatuur betekent dat de verzorging van jouw tuin ook anders moet. De planten en bloemen nemen meer vocht op en het vocht in de grond verdampt sneller. Er moet dus meer water gegeven worden. Dat klinkt natuurlijk simpel, maar het moment waarop er water gegeven wordt maakt wel degelijk uit. Deze tips helpen jou met de voorbereiding op een hittegolf: 

  • Bewater via de grond;
  • Bewater niet in de volle zon;
  • Maai het gras niet 
  • Creëer schaduw
  • Sproei aanwezige tegels nat

 

Bewateren tijdens de zomer kun je het beste in de ochtend doen. ‘S avonds nemen planten minder water op en in de volle zon kunnen de bladeren verbranden. Vandaar dat het ook belangrijk is om via de grond te bewateren. Het draait er eigenlijk om dat de grond en de planten in de zomer niet uitdrogen en daar zijn meerdere manieren voor.

 

Terugkerende vogels

Zoals elk jaar zullen ook aan de start van de zomer 2022 meer dieren terugkeren naar ons land. De zwaluw is één van de eerste vogels die we weer mogen verwelkomen. De meeste vogels die na de zomer vertrekken zijn insecteneters. Niet alleen is het dus leuk om naar deze vogels te kijken, ze helpen ons daarbij ook in de strijd tegen de vele insecten. Het aankomen en vertrekken van vogels is een prachtig natuurfenomeen en op verschillende plekken in Nederland te bekijken. Spot jij ze ook dit jaar?

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.