Zelf een Adventskalender Maken: Een Creatieve en Persoonlijke Kersttraditie

De feestdagen naderen snel, en wat is er nu beter om in de kerstsfeer te komen dan een zelfgemaakte adventskalender? Adventskalenders zijn een leuke en spannende manier om af te tellen tot Kerstmis, en het maken van je eigen adventskalender voegt een extra persoonlijk tintje toe aan deze geliefde traditie.

Waarom een zelfgemaakte adventskalender?

Het maken van je eigen adventskalender biedt tal van voordelen. Het is niet alleen een geweldige manier om je creatieve kant te uiten, maar het stelt je ook in staat om de kalender aan te passen aan de smaak en interesses van de ontvanger. Of je nu een adventskalender maakt voor je partner, kinderen, vrienden of familie, het zal zeker een glimlach op hun gezicht toveren.

Benodigdheden voor het maken van een zelfgemaakte adventskalender

Om te beginnen met je eigen adventskalender, heb je een paar basismaterialen nodig:

 1. Kleine cadeautjes: Bedenk wat je in de adventskalender wilt stoppen. Dit kunnen snoepjes, kleine cadeautjes, handgeschreven notities of zelfs ervaringen zijn.
 2. 24 kleine zakjes of enveloppen: Je hebt iets nodig om de verrassingen in te verstoppen. Deze kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen.
 3. Versieringen en stickers: Voeg een feestelijk tintje toe aan je adventskalender met kerstversieringen, stickers en linten.
 4. Een stuk karton of een bord: Hierop kun je de enveloppen of zakjes bevestigen.
 5. Lijm en schaar: Voor het knutselen en bevestigen van de enveloppen of zakjes.

 

 

Stappen om je adventskalender te maken

 1. Bepaal de verrassingen: Bedenk welke kleine verrassingen je in de adventskalender wilt stoppen. Denk aan snoepjes, kerstversieringen, grappige citaten of kleine cadeautjes.
 2. Versier de zakjes of enveloppen: Gebruik je creativiteit om de zakjes of enveloppen te versieren. Voeg stickers, linten en kersttekeningen toe voor een feestelijke uitstraling.
 3. Nummer de zakjes of enveloppen: Nummer elk zakje of elke envelop van 1 tot 24, zodat de ontvanger elke dag het juiste zakje kan openen.
 4. Bevestig de zakjes of enveloppen: Plak de zakjes of enveloppen op het stuk karton of bord in de vorm van een kerstboom, een slinger, of een andere feestelijke vorm.
 5. Vul de zakjes: Vul elk zakje met de gekozen verrassing voor die dag. Zorg ervoor dat je de kalender geheim houdt om de verrassing te behouden.
 6. Begin met aftellen: Vanaf 1 december kan de ontvanger beginnen met het openen van een zakje of envelop per dag tot Kerstmis.

Voeg een persoonlijk tintje toe

Het leukste aan het maken van je eigen adventskalender is dat je er een persoonlijk tintje aan kunt toevoegen. Schrijf bijvoorbeeld handgeschreven berichtjes met kerstwensen of verstop kleine cadeautjes die echt betekenisvol zijn voor de ontvanger. Op deze manier wordt het een onvergetelijke en persoonlijke kersttraditie.

Creëer een unieke adventskalender voor een magische kersttijd

Het maken van je eigen adventskalender is een geweldige manier om de kerstperiode nog specialer te maken. Het is een creatief project dat vreugde en verwachting met zich meebrengt, en het biedt een persoonlijke touch aan een geliefde traditie. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het maken van je eigen unieke adventskalender en tel samen af naar de mooiste tijd van het jaar!

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.