Wicker is het nieuwe rotan

Bij tuinbanken is hout en smeedijzer het meest gebruikte materiaal. Teakhouten banken zie je overal. Ze staan los op een plekje in de tuin of als boombank. In de stad zie je de banken naast de voordeur. Soms worden ze ook gebruikt voor planten in potten.

Even rustig zitten

Tuinbanken verfraaien een tuin. Het zijn dikwijls privéplekjes om even te genieten. Zoals openbare zitbanken in parken of op pleinen. Ga je voor nostalgie dan zijn er parkbanken met een gietijzer onderstel. De meeste tuinbanken hebben een rechte rugleuning en dat is minder comfortabel voor een lange zit. Bij loungebanken wordt dit gecompenseerd door kussens waardoor er een comfortabel zit is.

wicker-tuinbanken

Poly-rotan

Wicker is een kunstof materiaal wat lijkt op rotan. Veel loungesets zijn gemaakt van dit materiaal waarbij meestal een aluminium frame wordt gebruikt. De kunstof vezels worden dan om het frame gevlochten zoals dat ook bij rotan gedaan wordt. Wicker wordt ook wel poly-rotan genoemd.

Rotan stengel

Rotan is een natuurproduct. Het is een snelgroeiende tropische plantensoort waarvan de stengels worden gebruikt. Omdat de stengel zeer buigzaam is, is het een ideaal product om te vlechten. Rotan wordt meestal met transparante lak afgewerkt. Wicker is in feite een namaak van rotan. Het voordeel is dat het beter bestand is tegen weersinvloeden en ook niet onbelangrijk een stuk goedkoper is dan rotan.

Loungeset

De populariteit van wicker is de rotan-look en de duurzaamheid. Wicker meubels behoeven nauwelijks onderhoud en zijn bovendien licht van gewicht. Het meest verkocht zijn de brede loungesets bestaande uit hoek en rechte Wicker tuinbanken eventueel aangevuld met losse tuinfauteuils.

Het vlechtwerk bij wicker kan op drie verschillende methoden worden gedaan: ronde draad structuur, half ronde of platte draad structuur. De structuur van het vlechtwerk bepaalt de uitstraling van het tuinmeubel. Vlechtwerk met een ronde draad heeft een hoger prijskaartje.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy.